Bournemouth och West Bromwich rycker i John Terry

Här är klubbarna John Terry kan spela för nästa säsong

Under gårdagen blev det klart att John Terry kommer lämna Chelsea FC efter långa och många trogna år i klubben. Redan nu spekuleras det för fullt. Var kommer den förre Chelsea-kaptenen spela efter säsongen?

Det var under gårdagen som bomben slog ner. Även om det inte var helt oväntat fick det ändå stor uppmärksamhet att John Terry, 36, kommer lämna Chelsea efter den här säsongen. Engelsmannen skrev sitt första kontrakt med klubben från den engelska huvudstaden redan 1998. Han var utlånad till Nottingham Forrest under säsongen 00-01, men förutom det har han bara spelat i Chelsea.

Kan gå till ligakonkurrenterna

Fram till den kommande hösten. Det kommer bli den första gången på 17 år som mittbacken kliver in i en officiell fotbollsmatch där han representerar ett annat lag än Chelsea eller det engelska landslaget. Vilken klubb blir det då?

Ja, den frågan ställer sig många i England och Europa just nu – men även på andra delar av jordklotet. Först och främst tror engelsk media att det blir en annan Premier League-klubb. Bournemouth och West Bromwich rycker i försvararen och i de sistnämnda skulle han kunna komma att ersätta svenska Jonas Olsson som gick till Djurgårdens IF.

Det spekuleras även om en flytt båda längre väster och österut. Sannolikheten att Terry skulle gå till Kina – för att bli en av de bäst betalda stjärnorna i den kinesiska ligan – är inte alls omöjlig. Sky Sports skriver även om en möjlig flytt till MLS och en av de nordamerikanska fotbollsklubbarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply