Inter fortsätter jakten på Diego Simeone

Inter fortsätter jakten på Diego Simeone

Villiga att erbjuda tränaren en hög lön

Inter fortsätter att jaga Diego Simeone. För att locka till sig argentinaren vill man erbjuda honom en årslön på cirka tio miljoner euro, uppger Football Italia.

Diego Simeone spelade för Inter mellan år 1997 och 1999. En dag har han lovat att återvända till klubben som tränare. Nu kommer uppgifter som säger att återkomsten kan ske redan till nästa säsong. Den italienska klubben jobbar hårt för att ta in argentinaren. Man är villiga att erbjuda Simeone en lön på mellan tio och elva miljoner euro per år för att locka honom till Milano, skriver Football Italia.

Detta gör så att Stefano Piolis framtid i Inter är fortsatt osäker. Tränaren kom till föreningen i November, men ser ut att behöva lämna redan efter den här säsongen.

Om Inter misslyckas med att värva Simeone har man andra alternativ planerade. Tidigare har det till exempel ryktats om att klubbledningen på San Siro är sugen på att plocka in Antonio Conte. Dessutom ska Jorge Sampaoli vara ett annat namn som Inter kan tänka sig att ta in som ny tränare. Detta trots att den sistnämnda sägs ta över det argentinska landslaget.

Anlände 2011

Simeone har tränat Atletico Madrid sedan år 2011. Under sin tid i föreningen har de rödvita på nytt etablerat sig som ett topplag i Spanien. Sedan argentinaren tog över har man vunnit La LigaEuropa League och Copa del Rey. I övrigt har man även tagit sig till två Champions League-finaler. I båda finalerna har man förlorat mot lokalrivalen Real Madrid.

Startelva, laguppställning, H2H & odds inför Leicester-Atletico Madrid! 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply