Officiellt: John Terry lämnar Chelsea

Officiellt: John Terry lämnar Chelsea

Klubben har bekräftat

Det står nu efter mycket om och men klart att Chelsea-ikonen John Terry kommer att lämna klubben i slutet av säsongen, och därmed avsluta en historisk era, och det återstår att se vart mittbacken hamnar.

Chelseas ikoniske mittback John Terry har nu gjort det officiellt, tillsammans med London-klubben, att han kommer att lämna klubben efter den pågående säsongens slut. Det har länge ryktats om huruvida Terry kommer att stanna kvar eller inte, då den legendariske mittbacken, som växte upp i klubbens akademi och har tjänat klubben i 22 år, som har spelat 713 matcher, gjort 66 mål och har burit kaptensbindeln i historiska 578 matcher för klubben, inte förväntades lämna bara sådär.

Men under den nye tränaren Antonio Conte har det enbart blivit fem matcher under den gångna säsongen och det har blivit dags för Terry att lämna klubben som han fick vinna fyra Premier League-titlar och en Champions League-titel med.

– Alla på Stamford Bridge vill uttrycka sin enorma tacksamhet till John och önska honom lycka till i framtiden. John har gett oss mer än två decennium av dedikation och exceptionella insatser, skriver Chelsea på Twitter.

– Klubben och jag har alltid haft en fantastisk relation vilket kommer att fortsätta efter att jag slutat. Vi hade positiva samtal men med allting taget i beaktning har jag kommit fram till att det är rätt tillfälle för mig att lämna, säger Terry själv i en kommentar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply