Officiellt: Jonas Olsson klar för Djurgården

Officiellt: Jonas Olsson klar för Djurgården

Djurgården värvar Jonas Olsson

Strax innan lunchtid på torsdagen står det klart att Djurgården skriver kontrakt med svenska landslagsförsvararen Jonas Olsson.

2005 lämnade Jonas Olsson Sverige och Landskrona BOIS för spel i Holland innan det blev en flytt till West Bromwich 2008, en klubb som han spelat i under de senaste nio åren. Nu står det dock klart att skåningen återvänder hem då han skrivit på ett kontrakt med Djurgården, något som Stockholmsklubben bekräftar under torsdagen.

Så sent som i april månad förlängde svensken med West Bromwich men nu vänder han alltså hem till Sverige och skriver på ett tvåårskontrakt med DIF som tidigare även gjort klart med Andreas Isaksson och Kim Källström.

Till Djurgårdens hemsida säger 34-åringen att det är roligt att vara hemma i Sverige och att Allsvenskan lockat.

– Det är väldigt roligt att vara här i Djurgården och att få vara hemma i Sverige igen efter tretton år utomlands, säger Jonas som intygar att det var lite olika faktorer som bidrog till beslutet att spela blårandigt.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Djurgårdens spelare

– Dels har jag pratat mycket med Kim och Isak som jag känner bra sedan landslagstiden och jag känner att jag kommer hem till en allsvenska som har utvecklats jättemycket. Samtidigt har jag haft det tyngre med speltid i West Brom. Det har ju varit ett riktigt bra år för laget men konkurrensen har varit riktigt tuff, speciellt med Johnny Evans som jag tycker är en av ligans bästa mittbackar. Men fysiskt sett känner jag ändå att jag är i kanske den bästa formen jag varit i så då har beslutet växt fram. Jag vill spela matcher och chansen att få spela i en stor klubb i Allsvenskan har lockat. Jag har ju tidigare varit i Landskrona, Nijmegen och West Bromwich som alla har varit mittenlag, så det är kul att komma till en förening med höga ambitioner. För egen del kommer även jag hit med stora ambitioner så det passar ju bra, säger han.

Djurgårdens allsvenska premiär spelas den 3 april mot Sirius på Tele2 Arena.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply