David De Gea kan lämna Manchester United i sommar

David De Gea kan lämna Manchester United i sommar

De Gea kan lämna för Real Madrid i sommar

Enligt lagkamraten Ander Herrera är dörren inte stängd för att David De Gea lämnar Manchester United i sommar, detta för spel i Real Madrid.

David De Gea och Real Madrid är en transfersaga som aldrig verkar ta slut. Spelaren var 2015 endast några minuter ifrån att lämna Manchester United för spel i Real Madrid men ett försenat fax satte stopp för det hela. Istället valde spanjoren att förlänga sitt kontrakt med Old Trafford-klubben, men De Geas framtid i klubben är inte helt säker. Även om spelarens nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2019 med option på ett år till kan han komma att lämna redan i sommar.

I en intervju med spanska tv-kanalen La Sexta säger De Geas lagkamrat och landsman Ander Herrera att han uppmanar målvakten till att stanna, men att ”allt kan hända”:

– Jag ser gärna att han stannar i Manchester United och det hoppas jag verkligen, men i fotboll kan allt hända, säger Herrera.

Information om summor och kontrakt sägs vara så gott som klara om en flytt skulle bli av och Real Madrid sägs vara villiga att betala 29 miljoner pund för en övergång, samtidigt som Keylor Navas går i motsatt riktning.

Relationen mellan de båda klubbarna är dock inte speciellt bra efter händelserna 2015, detta samtidigt som De Gea skrev på ett nytt kontrakt endast en vecka efter den misslyckade övergången.

Ander Herrera säger även att han tycker De Gea har mognat ännu mer sen sommaren 2015.

– Jag försökte att inte lägga mig i alldeles förmycket i det hela. Det var ingen lätt sits som han satt i, men man märker att han lärt sig av det och är mer mogen nu än tidigare.

Manchester Uniteds nästa match i Premier League spelas 1 april, detta mot West Bromwich på Old Trafford.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply