Roma intresserade av Branislav Ivanovic

Roma intresserade av Branislav Ivanovic

Den rutinerade försvararen kan gå till sommaren

Roma sägs vara intresserade av Chelseas veteranförsvarare Branislav Ivanovic, som innan den pågående säsongen ansågs vara en av de bästa försvararna i Premier League men som inte riktigt levt upp till det den här säsongen.

Enligt rapporter i Italien så är Serie A-laget Roma intresserade av att värva Chelseas rutinerade försvarare Branislav Ivanovic till sommaren. Den serbiske landslagsmannen har haft en lite jobbig säsong på Stamford Bridge. Speciellt under första halvan av säsongen fick han mycket kritik, under en period då hela laget spelade väldigt mediokert och nästan låg nere på nedflyttningsplats, något som kulminerade i avskedandet av Jose Mourinho i december. Men innan den nuvarande säsongen så ansågs Ivanovic vara en av de bästa försvararna i Premier League och var högst nödvändig i Chelseas titelmarsch till Premier League titeln förra säsongen såväl som deras Champions League succé 2012.

Det är ännu inte klart huruvida inkommande Chelseatränaren Antonio Conte kommer att försöka göra med Ivanovic till sommaren, om han försöker hålla kvar den serbiske försvararen eller vara villig att låta honom gå, men försvararen sägs överväga sina möjligheter inför slutet av säsongen. Enligt Il Corriere dello Sport via Talksport så skall 32åringens framtid ha diskuterats mellan representanter från Chelsea och Romas sportdirektör Walter Sabatini i ett möte i London förra veckan.

Ivanovic kom till Chelsea 2008 från Lokomotiv Moskva och har spelat över 300 matcher för klubben. Med Londonlaget har han vunnit två stycken ligatitlar, Champions League samt själv blivit utnämnd i Årets Lag två gånger. Han spelar även för sitt landslag Serbien sedan 2006 och är kapten över laget sedan 2012.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply