Wayne Rooney tillbaka för Manchester United

Rooney kan säljas av Manchester United

Spelade en timme för U21-laget

Wayne Rooney spelade sin första match för Manchester United på två månader när han deltog i måndagskvällens U21-match vilket är positiva nyheter för van Gaal inför de sista matcherna på säsongen.

Wayne Rooney har fått sitta på sidlinjen de senaste två månaderna med en ljumskskada som han ådrog sig den 13 februari. Det har länge varit väldigt oklart huruvida han kan komma att hinna återvända innan säsongen är slut, då det har varit tal om operationer och läkningsprocessen inte har gått så fort. Men i måndagskvällens U21-match mellan Manchester United och MiddlesbroughOld Trafford var Rooney med i startelvan och spelade lite mer än en timme för The Red Devils skriver Talksport. Den engelske landslagsmannen klarade sig oskadad igenom matchen, vilket innebär att det kan komma att bli ett återvändande för Rooneys del på onsdag då United möter West Ham i FA-cup kvartsfinalen.

Hans comeback för de sista ligamatcherna blir väldigt uppmuntrande för Louis van Gaals del, vars lag bara har gjort 5 mål på de senaste 8 matcherna. Van Gaal har ont om attackerande krafter och ingen rotation på anfallet, vilket betyder att han har varit tvungen att förlita sig på rookie anfallaren Marcus Rashford, som visserligen har gjort det extremt bra, de senaste veckorna. Han valde även att spela Ashley Young som anfallare i andra halvlek när United förlorade 0-3 mot Tottenham på söndagen.  Rooney kan vara lite stressad för att göra ett intryck i United, då han försöker försäkra sig om att få vara en del av Roy Hodgsons Englandstrupp till EM i Frankrike till sommaren. Båda landslagskollegorna Harry Kane och Jamie Vardy har skinit för både klubb såväl som landslag medans Rooney var ute skadad.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365