Allsvensk sammanfattning – omgång 3

Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

Omgång 3 i Allsvenskan är nu avklarad!

Allsvenskan 2016 sparkades igång för två veckor sedan. Redan under de inledande omgångarna så fick vi se flera omdiskuterade situationer, skrällar och ett rött kort. Vi på Silly Season Sverige kommer att ta dig igenom den svenska högstaligan omgång för omgång och kommentera alla matcher och resultat. Det har nu blivit dags för omgång 2 i Allsvenskan. För dig som missade vår genomgång av tidigare omgångar så hittar du de här – omgång 1 och omgång 2. Nedan så går vi igenom alla matcher och resultat i Allsvenskans omgång 3.

BK Häcken – IFK Norrköping 1-2

Att Allsvenskan är en jämt liga är känt sedan tidigare, och denna match var inget undantag. 1-1 stod sig länge men IFK Norrköpings nyförvärv Sebastian Andersson ville åka hem till Östergötland med tre poäng och chippade elegant in segermålet i den 96:e matchminuten.

Målskyttar
BK Häcken: Adam Andersson
IFK Norrköping: Christoffer Nyman, Sebastian Andersson

Gefle IF – Djurgårdens IF 1-2

Även här fick vi se en jämt match, med ett dramatiskt slut. På tilläggstid avgjorde Djurgårdens lagkapten Kevin Walker med en språngnick på Tino Kadeweres inlägg. Med hjälp av stolpen hamnade bollen i nätmaskorna bakom Andreas Andersson.

Målskyttar
Gefle IF: Simon Skrabb
Djurgårdens IF: Sam Johnson, Kevin Walker

Hammarby IF – Helsingborgs IF 5-1

Målkalas för Hammarby på Tele2 Arena. 2-1-ledningen för hemmalaget efter halvtid blev till slut en 5-1-vinst efter att publikfavoriten Erik Israelsson noterats för ett hattrick. Tungt för Henrik Larssons Helsingborg som endast har tagit en pinne på de tre inledande matcherna.

Målskyttar
Hammarby IF: Erik Israelsson (3), Alex, Måns Söderqvist
Helsingborgs IF: Carl Johansson

Kalmar FF – IF Elfsborg 3-2

Ska man få vinna minst en poäng i en fotbollsmatch kan man inte spela dåligt i en hel halvlek. Det misstaget gjorde Elfsborg och Kalmar gick till halvtidsvilan med ett trygg 3-0-ledning. I den andra halvleken noterades Simon Hedlund och Viktor Prodell för var sitt mål men det räckte inte.

Målskyttar
Kalmar FF: Papa Diouf (2), Carl Johansson
Elfsborg:
Simon Hedlund, Viktor Prodell

Falkenbergs FF – Östersunds FK 1-2

Östersunds två mål i minut 37 och 40 blev för mycket för Falkenberg som inte kunde resa sig. Alexander Jakobsen fick in en boll för hemmalaget med det räckte inte. Nykomlingen Östersund tog sin första seger i Allsvenskan och Falkenberg står på noll poäng efter tre matcher.

Målskyttar
Falkenbergs FF: Alexander Jakobsen
Östersunds FK: Emir Smajic, Andrew Stadler

AIK – IFK Göteborg 3-3

I denna matchen var det fasta situationer som skulle vara avgörande. Fem av de sex målen som föll på Friends Arena var på fasta situationer (hörna/frispark). Stefan Ishizaki noterades för ett mål och två assist för hemmalaget. I IFK Göteborg fick Tobias Hysén jubla extra två gånger.

Målskyttar
AIK: Haukur Hauksson, Stefan Ishizaki, Fredrik Brustad
IFK Göteborg: Tobias Hysén (2), Hjalmar Jonsson

Malmö FF – GIF Sundsvall 1-2

I omgång 2 fick Malmö FF känna sig slagna utav nykomlingen Jönköpings Södra och bättre blev det inte i denna omgången. GIF Sundsvall knep alla tre poängen på bortaplan efter en sent avgörande signerad Shpetim Hasani. För Malmös del krävs ett bra resultat i nästa omgång. Då ställs man mot Elfsborg på bortaplan.

Målskyttar
Malmö FF: Guillermo Molins
GIF Sundsvall: Noah Sonko Sundberg, Shpetim Hasani

Örebro SK – Jönköpings Södra 2-1

Astrit Ajdarevic klassavslut trodde alla skulle bli matchens enda mål, men så blev det inte. På tilläggs tid rakade Daniel Gustavsson in en boll för hemmalaget, sedan fick Jönköpings Södra ett tröstmål genom Tommy Thelin i den 97:e minuten. Båda laget har plockat sex poäng av nio möjliga i inledningen av Allsvenskan.

Målskyttar
Örebro SK: Astrit Ajdarevic, Daniel Gustavsson
Jönköpings Södra: Tommy Thelin

Allsvenskan på TV och live stream

C More äger TV-rättigheterna och kommer att sända Allsvenskan på TV och live stream. Se spelschema och TV-tider så blir det lätt för dig att hålla kolla på alla Allsvenska matcher på TV och live stream. Du hittar mer info om Malmö FF, AIK, Hammarby, Djurgården och IFK Göteborg genom att klicka på respektive lag. Se även vem som enligt oddsen förväntas vinna Assistligan och Skytteligan.

LIVE STREAM GRATIS LIVE STREAM GRATIS LIVE STREAM LIVE STREAM
+ 1000 kr i bonus + 1000 kr i bonus 99 kr/match 299 kr/månad
Live stream gratis hos bet365 Live stream gratis hos Unibet Cmore Sport Cmore Sport
Hämta bonus! Hämta bonus! Beställ här! Beställ här!

Ifall du vill se svensk elitsport så är C More Sport. För endast 299 kr/månad så får du Allsvenskan, SHL, Superettan, HockeyAllsvenskan och mycket mer. Kolla gärna vad som ingår i C More Sport!

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365