Officiellt: Hector Bellerin förlänger med Arsenal

Officiellt Hector Bellerin förlänger med Arsenal

Stjärnförsvararen förlänger

Efter mycket spekulationer står det nu klart att Arsenals talangfulle högerback Hector Bellerin förlänger med Londonklubben men klubben har ännu inte uppgett hur länge det nya kontraktet kommer att gälla.

Arsenal har på sin officiella hemsida offentliggjort att de förlänger med den spanske högerbacken Hector Bellerin. Den blott 21-årige och mycket talangfulle högerbacken har länge ryktats kunna vara på väg bort från klubben, med erbjudanden från lag som FC Barcelona och Manchester City, men har alltså valt att acceptera Arsenals förlängningserbjudande och stanna i London. Försvararen har redan tillbringat fem år i klubben, varav tv år var i Arsenals U21-lag och en säsong bestod av en utlåning till Watford.

Bellerin kom till Arsenal från FC Barcelona, där han tillbringade sina ungdomsår. Högerbacken har sedan dess återigen hamnat på den katalanska klubbens radar, och det återstår att se om försvararen någon gång väljer att återvända, men för närvarande är han den engelska klubben trogen. Arsenal har ännu inte offentliggjort hur länge kontraktet kommer att gälla, men 21-åringen skrev senast på ett nytt kontrakt i juli 2015, vilket tyder på att enbart ett år eller två har adderats till det redan existerande kontraktet. På transfermarkt uppges kontraktet gälla till 2023.

Försvararen har under sin tid i klubben gjort 67 matcher, varav 11 redan under den gångna säsongen, men sitter för närvarande på sidlinjen med en ankelskada.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply