Uppgifter: Arsenals Héctor Bellerín aktuell för FC Barcelona

Barca ute efter Arsenals högerback

Efter flera skador och ojämna spelarprestationer vill Barca nu värva i januari. Ett av de hetaste namnen är för tillfället Arsenals Héctor Bellerín.

Barcelona har utan att överdriva haft ett skadehelvete under de första månaderna av säsongen. Mittfältsgeneralen Andres Iniesta har åkt på en tung skada samtidigt som man dras med rejäla bekymmer på skadefronten i försvarslägret. 

Det har tidigare i veckan ryktats om att såväl den gamle Liverpool-spelaren Glen Johnson och andra profiler från Premier League finns på Barcelonas önskelista och nu kommer rykten om ytterligare en.

Héctor Bellerín hett namn

Héctor Bellerín har varit en viktig faktor till Arsenals fantastiska start på säsongen och försvarstalangen, som är född 1995, jagas nu av den katalanska storklubben, enligt spanska Marca.

– Det är klart att det är en stor ära att en klubb som Barcelona visar intresse, men just nu ligger allt mitt fokus på att hjälpa Arsenal till titlar, säger Bellerín som är född i Barcelona.

21-åringen skulle vara tilltänkt redan till januarifönstret då skadeproblemen är många och högerbacken Alex Vidals insatser inte imponerat på någon. Arsene Wenger uppges däremot vara mindre intresserad av att släppa sin spanske högerback och Bellerín själv poängterar att han har lång tid kvar på kontraktet.

– Jag har ju tre år kvar på kontraktet och har inga planer att lämna, säger ”the Gunners”-spelaren enligt den Madrid-baserade tidningen Marca.

Barcelona ska dock, enligt samma källa, försöka fullfölja sin plan och lägga ett bud på ytterbacken redan i januari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365