Arsenal-bossen: “Vi kan konkurrera med klubbarna runt oss”

Arsenal-bossen: "Vi kan konkurrera med klubbarna runt oss"

“Vi har kunnat behålla våra stjärnspelare”

Arsenal har de senaste säsongerna värvat flera storstjärnor och satt dem högt upp på lönelistan. Dessutom har man lyckats behålla dem, vilket enligt direktör Ivan Gazidis beror på en högre lönenivå. 
– Vi har rent lönemässigt börjat kunna konkurrera med de klubbar som ligger på samma nivå som oss, säger sydafrikanen till GOAL

Efter att Arsenal 2006 lämnade Highbury för nybyggda Emirates Stadium var man under flera år kända för att snåla med både övergångssummor och löner. Arsene Wenger hävdade bestämt att lånen på den nya arenan var tvungna att helt betalas tillbaka, vilket gjorde att London-klubben inte hade samma ekonomiska muskler som exempelvis Chelsea, Manchester City och Manchester United.
I sin tur innebar det att klubben i vissa fall hade svårt att behålla sina storstjärnor. Till exempel lämnade Robin van Persie för Manchester United, Samir Nasri för Manchester City och Cesc Fabregas för FC Barcelona. Under den tiden vann klubben inte heller en titel på nio år. Fansen började tröttna på Arsene Wenger, hans försäljningar och ovilja att värva för stora pengar.

“Kan konkurrera lönemässigt”

Det mönstret har dock förändrats sedan 2013. Då värvade man Mesut Özil för stora pengar från Real Madrid och året efter kom Alexis Sanchez från FC Barcelona. Lånet var avbetalat och nu kunde klubben värva stort igen. Nu säger klubbens direktör Ivan Gazidis att man kommit upp i samma lönenivå som klubbarna runt dem i tabellen.
 Vi har rent lönemässigt börjat kunna konkurrera med de klubbar som ligger på samma nivå som oss, säger han till GOAL.

“Lyckats behålla våra stjärnspelare”

Under de senaste månaderna har ryktena om att storstjärnorna Özil och Sanchez ska lämna ökat, men Arsenal ligger i förhandlingar med spelarna om förlängda kontrakt, vilket är en möjlighet tack vare den höjda lönenivån. Tidigare hade klubben kanske varit tvungna att sälja, men Gazidis menar nu att klubben inte längre är beroende av försäljningar.
– De senaste säsongerna har vi lyckats behålla våra stjärnspelare, utvecklat nya spelare och dessutom lockat nya spelare. Våra spelarförsäljningar har minskat så vi har kunnat behålla fler av våra viktiga spelare. Vi har haft de pengar som krävts för att betala marknadspriset och därför har vårt behov att spelarförsäljningar gått ner.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply