Arsène Wenger: ”Theo Walcott var anledningen till att jag inte värvade en anfallare”

Arsène Wenger talar ut om varför han inte signade en striker i somras

Arsenals manager Arsène Wenger har fått utstå mycket kritik för att han inte värvade en anfallare i somras, då många anser att Olivier Giroud inte var tillräckligt bra förra säsongen för att vara lagets förstastriker. Wengers svar på varför han inte värvade någon: Theo Walcott.

 I somras öppnade Arsenal starkt på transfermarknaden med prestigevärvningen av Petr Cech från rivalen Chelsea, men sedan blev det allt tystare. Faktum var att inte en enda värvning till A-laget gjordes under resten av sommaren, och därmed förstärkte man inte med en enda utespelare. Under stora delar av sommaren kopplades man ihop med anfallare som Karim Benzema och Edinson Cavani, men det blev ingen alls istället. Därför har klubbens ledning och Arsène Wenger fått mycket kritik för att man inte värvade någon ny spelare, och framförallt ingen ny striker.

”Jag tror att Theo Walcott kan vara vår striker”

Istället för att värva en ny striker valde Wenger att satsa på det man har genom att under inledning rotera mellan Olivier Giroud och Theo Walcott. Den sistnämnda har dock börjat cementera sin startplats på topp för Gunners, något som har varit planen under en väldigt lång tid.

— Jag tror att Theo Walcott kan vara vår striker, ska Wenger ha sagt enligt BBC.

— Många frågade mig varför jag inte värvade en anfallare. Jag tycker att det istället handlar om att visa en stark tro för sina spelare, och att man tror på dem i en sådan position i laget.

— Jag har alltid sagt att han ska spela striker, men tyvärr drog han på sig den där knäskadan mot Tottenham [i FA-cupen] efter en bra period på topp.  Det har tagit långt tid för honom att komma tillbaka, det måste jag säga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply