Delad poäng i Londonderbyt

Hemmalaget Tottenham började matchen bäst med ett stort bollinnehav. Nyförvärvet Christian Eriksen tog från start på sig ledarskjortan och ledde Spurs offensiv med precisa passningar. I den 19 minuten hittade dansken fram till Soldado som lade bollen till rätta för Sigurdsson. Islänningen gjorde inga misstag och prickade in sitt tredje mål för säsongen. Den första halvleken slutade 1-0.

I den andra halvleken byttes Juan Mata in för Chelsea och tog direkt tag i taktpinnen. Spanjoren visade prov på stor skicklighet när han vid en frispark prickade kapten Terrys panna till 1-1. Chelsea var fortsatt det bättre laget fram till att anfallaren Fernando Torres visades ut.

Tottenham jagade ett ledningsmål under de sista tio minuterna, men lyckades inte nå hela vägen. Matchen slutade 1-1.