Cristiano Ronaldo döms till fängelse och böter

Cristiano Ronaldo döms till fängelse och böter

Under fredagen bekräftas Ronaldos dom

Portugisen som på fredagskvällen gör debut i Fotbolls-VM 2018 döms för skattebrott i Spanien. Detta efter att ha förskingrat 14,7 miljoner euro.

Cristiano Ronaldo har under det senaste året utretts för skattefusk. Den portugisiske superstjärnan ska ha förskingrat otroliga summor via skatteparadis och idag kom domen. Den spanska domstolen dömer ’CR7’ till 18,8 miljoner euro samt två års fängelse. Det är tidningen El Mundo som avslöjar att Ronaldo kommit överens med domstolen om straffet och att han erkänner fyra skattebrott.

Totalt har portugisen förskingrat över 25 miljoner euro men då drygt hälften blivit preskriberat och spelaren nått en överenskommelse med domstolen stannar det hela på 18,8 miljoner euro.

SE ÄVEN: Cristiano Ronaldos bilar 2018

Ronaldo döms även till två års villkorlig fängelsedom. Han kommer dock istället betala en bötessumma istället för att sitta i fängelse, något man kan göra om ett fängelsestraff i Spanien är två år eller mindre.

Cristiano Ronaldo sitter för närvarande på ett kontrakt med Real Madrid till och med sommaren 2021. Ronaldos lön ligger på drygt 16 miljoner euro per säsong. Han ser dock ut att förlänga kontraktet med marängerna inom kort.

Cristiano Ronaldo befinner sig för närvarande i Ryssland där han är uttagen i Portugals VM-trupp. På fredagskvällen ställs Portugal mot Spanien.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply