Chelsea vände och vann

Southampton chockade publiken på Stamford Bridge efter att Jay Rodriguez snappat upp en tam bakåtpass från ligadebutanten Michael Essien och satte 1-0 för gästerna efter bara 13 sekunder.

Chelsea skapade en del chanser och kom till några bra avslut som Saints-målvakten dock räddade. Det blev inga fler mål innan halvtidsvilan men brassen Oscar fick sig en smäll och var tvungen att bytas ut. In kom Frank Lampard.

Inför andra halvlek byttes matchens syndabock, Essien, ut och in kom anfallaren Demba Ba. Chelsea övergick till spel med två strikers men trots det var det mittbackarna Gary Cahill och kaptenen John Terry som vände på steken.

Cahill nickade in kvitteringen på en hörn-situation där bland annat Demba Ba prickade stolpen. Kort därpå skulle hans mittbackskollega göra likadant. John Terry kom högst upp på ett Mata-inlägg och fullbordade vändningen.

Men det var inte slut där. Inhopparen Demba Ba satte spiken i kistan när han i den 88:e minuten avslutade mycket fint på ett Ramires-inlägg.

I och med att Liverpool förlorade borta mot Hull kliver Chelsea upp ovanför Merseyside-laget på en andra plats, 4 poäng ifrån ledarna Arsenal och 2 poäng ovanför tredjeplacerade Manchester City som börjar komma in i race:t på allvar nu.