Arsenal vill värva Vincent Kompany från Manchester City

Arsenal vill värva Vincent Kompany från Manchester City

Arsenal jagar Vincent Kompany

Arsenal vill plocka in Vincent Kompany från Manchester City, uppger Transfermarketweb.

Arsenal är på jakt efter ny försvarare. En av de backar som klubben vill ta in tillhör toppkonkurrenten Manchester CityArsenal vill värva Vincent Kompany, skriver Transfermarketweb.

Londonklubben kommer att försöka plocka in den belgiska mittbacken i januari. Det är dock tveksamt om City vill släppa sin lagkapten till Arsenal. De är inte sugna på att förstärka en konkurrent i Premier League.

Sedan 2008

Kompany har tillhört City sedan sommaren 2008. Under sina år i föreningen har han lett de ljusblå till toppen av engelsk fotboll. Försvararen har vunnit två Premier League-titlar, en FA-cuptitel och två ligacuptitlar med City.

Jagar David Luiz

Arsenal är även sugna på att värva in David Luiz från Chelsea. De vill utnyttja den situation som Luiz och Chelsea befinner sig i. Brasilianaren har hamnat i bråk med Antonio ConteChelseas tränare, och tros inte ha någon framtid i klubben. Klubbledningen på Emirates Stadium är beredd att erbjuda 30 miljoner pund för mittbacken.

En värvning av Luiz eller Kompany kan vara nödvändig för Arsenal. Tidigare har det ryktats om att två av klubbens försvarare kan lämna. Det handlar om Shkodran Mustafi och Héctor Bellerín. Båda kopplas ihop med en flytt till Juventus.

Serie A-klubben kommer att kontakta Arsenal under den här veckan för att få igenom en övergång för MustafiGiuseppe MarottaJuventus vd, planerar att sitta i samtal med Londonklubben. Där ska han fråga om Arsenal kan tänka sig att släppa Mustafi till Turin.

Det uppges att Serie A-laget redan har varit i kontakt med Belleríns representanter. Där ska de ha frågat spanjoren om han kan tänka sig att flytta till Juventus.

Andra transferrykten

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply