Alexandre Lacazette nära Arsenal

Alexandre Lacazette nära Arsenal

Alexandre Lacazette till Arsenal

Fransmannens framtid ser ut att bli allt klarare och sägs inom kort skriv på för Arsenal, detta efter att ha tackat nej till Atlético Madrid.

Det mesta tyder på att Alexandre Lacazette skriver på för Lyon inom kort, det rapporterar franska Telefoot som menar att de båda klubbarna är överens med en övergång. Arsenal betalar 53 miljoner euro plus en stor summa med bonusar för spelaren samtidigt som spelarens kontrakt kommer sträcka sig över de kommande fem säsongerna.

Övergången blev klar efter att Lacazette nobbat en flytt till Atlético Madrid. Den spanska huvudstadsklubben erbjöd totalt 65 miljoner euro för spelaren men då man drabbats av ett registreringsförbud och inte kan skriva in nya spelare i truppen förrän årsskiftet valde Lacazette bort möjligheten att flytta till La Liga. Fransmannen har tidigare kommit överens med Atlético om ett kontrakt men beslutet idrottsnämndens skiljedomstol gjorde att Lacazette istället valde flytt till Arsenal.

Även flera brittiska medier har rapporterat om att en affär ska vara så gott som klar, bland annat tv-kanalen BBC.

SE ÄVEN: Arsenal löner och kontrakt 2017

Lyon ersätter med Mariano från Real Madrid

Lyons president Jean-Michel Aulas har tidigare sagt att man inte tänkte släppa Lacazette om man inte hittat någon ersättare. I dagarna blev det dock klart den franska storklubben värvar Mariano för 8 miljoner euro och skriver på till och med sommaren 2022. Spelaren från Dominikanska republiken ersätter därmed Lacazette som den gångna säsongen stod för 36 mål på 52 matcher.

Alexandre Lacazette nära Arsenal

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply