bet365

KLART: Grupperna lottade till Afrikanska Mästerskapen 2024

KLART: Grupperna lottade till Afrikanska Mästerskapen 2023

Grupperna lottade till Afrikanska Mästerskapen 2024

Sent igår kväll lottades grupperna till Afrikanska Mästerskapen 2024. Turnering spelas i Elfenbenskusten och på grund av för varmt väder under sommaren sköts turneringen upp och spelas istället 13:e januari till 11 februari 2024. Dock behölls fortfarande namnet Afrikanska Mästerskapen 2024 på grund av sponsorer. Många tränare, där ibland José Mourinho, har uttryckt oro över det faktum att turnering spelas mitt under säsongen. Så här sa portugisen till ESPN när han tränade Manchester United:

”Självklart är det svårt mitt under säsongen att tappa spelare så som vi gör. Med så många afrikanska spelare som spelar i de bästa tävlingarna i Europa är det inte bra för klubbarna, det är inte bra för tävlingarna och det är inte bra för spelarna.”

Även fast uttalandet är ifrån 2017 är det aktuellt än idag eftersom turneringen åter igen ska spelas mitt under säsongen. Några exempel på storklubbar i Premier League som tappar spelare är Liverpool som tappar Mohammed Salah och Jöel Matip, Tottenham som tappar Yves Bissouma, Manchester United som tappar Sofyan Amrabat, Hannibal Mejbri och André Onana, Arsenal som tappar Thomas Partey och Chelsea som tappar Nicolas Jackson. Det är som sagt bara några exempel på klubbar som tappar viktiga spelare och därmed blir det tydligt att det skulle kunna bli något som avgör en titelstrid. Se och spela på fotboll live =>

KLART: Grupperna lottade till Afrikanska Mästerskapen 2023

Liverpool mot Arsenal

Det finns flera intressanta matcher att se fram emot, inte minst Egypten mot Ghana i grupp B där Liverpool-stjärnan Mohammed Salah ställs emot Arsenal-mittfältaren Thomas Partey. Det är också svårt att inte se fram emot när Nigeria ska gästa hemmanationen Elfenbenskusten i grupp A, en match där spelare som den Arsenal-kopplade Victor Osimhen får möta Wilfred Zaha. I grupp C får vi en repris av kvartsfinalen 2017 när Senegal och Kamerun ställs mot varandra, i den tidigare nämnda matchen missade Sadio Mané en avgörande straff. Här kommer lottningen i sin helhet:

Grupp A: Elfenbenskusten, Nigeria, Ekvatorialguinea, Guinea-Bissau.

Grupp B: Egypten, Ghana, Kap Verde, Moçambique.

Grupp C: Senegal, Kamerun, Guinea, Gambia.

Grupp D: Algeriet, Burkina Faso, Mauretanien, Angola.

Grupp E: Tunisien, Mali, Sydafrika, Namibia.

Grupp F: Marocko, DR Kongo, Zambia, Tanzania.

Mer om AFCON 2024

Här kan du läsa mer om Afrikanska Mästerskapen 2024

Här kan du läsa om vart du se AFCON genom live stream och på TV:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply