Mourinho: ”Övertygad att vi slutar topp fyra”

Mourinho hänger löst – men ser ljust på framtiden trots det

Chelseas kris fortsätter. Igår föll man tungt hemma mot Southampton och José Mourinho är hårt pressad inför kommande matcher. Nu kommenterar portugisen själv läget.

Chelsea var en av favoriterna till ligaguldet inför säsongen men har inte alls levt upp till förväntningarna inledningsvis. Londonklubben har endast skrapat ihop åtta poäng på lika många omgångar och placerar sig så långt ner som på en 16:e plats i Premier League. Det råder med andra ord kris i José Mourinhos läger.

Innan Mourinho återvände till ”The blues” år 2013 hade man sju tränare på sex år, och frågan är hur stort tålamod man har den här gången.

”Om de vill sparka mig får de göra det”

Under lördagen gästades man av Southampton hemma på Stamford Bridge och kvällen började bra för hemmalaget. Redan efter tio minuter hade Willian satt ditt ledningsmålet men sedan skulle Steven Davis, Sadio Mané och Graziano Pelle vända på steken med varsitt mål och det blev ännu en tung hemgång för Chelseas supportrar. Efter matchen valde Mourinho att kommentera den rådande krisen.

– Om klubben vill sparka mig så får de göra det för jag flyr inte från mitt ansvar, mitt lag, sa Mourinho till Sky Sports och fortsatte:

– Om klubben sparkar mig så sparkar de den bästa tränaren som klubben har haft.

Kommer sluta bland topplaceringarna

Nästa match ställs man mot nedflyttningsplacerade Aston Villa. Det blir en viktig drabbning för Mourinho och lagets framtid men hos tränaren själv råder det inga tvivel om att man kommer börja klättra i tabellen.

– Att bli mästare nu är uppenbarligen väldigt, väldigt svårt för avståndet är stort. Jag är mer än övertygad om att vi kommer sluta topp fyra.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply