Bekräftat: Dick Advocaat avgår

Svenskduon får ny tränare i Sunderland

Sebastian Larsson och Ola Toivonen kommer att få en ny tränare i Sunderland. Enligt uppgifter ska huvudtränaren Dick Advocaat ha valt att lämna klubben under söndagen.

Igår tappade man en 2-0-ledning mot West Ham till 2-2 och man placerar sig på en nedflyttningsplats i Premier League. Livet leker inte för medlemmarna i Sunderland just nu och råga på allt så uppges tränaren Dick Advocaat ha beslutat sig för att avgå från sin post.

Det är journalisten Craig Hope som på Twitter skriver: ”Dick Advocaat har slutat som huvudtränare i Sunderland. Kommer bli bekräftat idag(söndag)”

Räddade kvar klubben i fjol

Den holländske tränaren tog över Sunderland under förra säsongen för att rädda kvar den krisdrabbade klubben i Premier League vilket han klarade. Efter många om och men valde Advocaat att stanna för ytterligare en säsong. Men inledningsvis har ingenting gått som klubbledningen eller fansen hade tänkt sig och laget har inte vunnit en enda match efter åtta omgångar. Efter gårdagens poängtapp verkar det som att bägaren rann över för 68-åringen som nu förväntas lämna, dock ingenting bekräftat ännu.

I Sunderland spelar Sebastian Larsson och Ola Toivonen, som både är uttagna till Erik Hamréns EM-kvaltrupp.

Uppdatering

Sunderland bekräftar nu uppgifterna gällande Dick Advocaat på sin officiella hemsida. Man meddelar också att assisterande tränare Zeljko Petrovic lämnar klubben.

– Jag vill tacka alla som stod bakom mig. Detta är en väldigt speciell fotbollsklubb, med så många bra människor, men jag känner att jag gör rätt val – inte för mig själv, utan för klubben, säger Advocaat till hemsidan.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply