Topp 10: Rikaste fotbollsklubbarna i världen 2023

Rikaste fotbollsklubbarna i världen

Världens rikaste fotbollsklubbar

Vilka är världens rikaste fotbollsklubbar? Listan över de rikaste fotbollsklubbarna i världen växer och de allra rikaste klubbarna blir ännu rikare. Frågan är egentligen vilken klubb som är värdefullast, har mest pengar och är den rikaste klubben? I början av 2015 rankade Forbes Manchester United som världens rikaste fotbollsklubb. På andra och tredje plats hamnade Real Madrid och FC Barcelona. Det har nu gått flera år och det återstår att se vem som toppar listan denna gång. Se och spela på sport live =>

Dessa fotbollsklubbar har alltid varit bland de rikaste och värdefullaste fotbollsklubbarna i världen och kommer att fortsätta att toppa listorna över de rikaste fotbollsklubbarna i världen under en lång tid. Just detta faktum gör att dessa klubbar även anses vara de mest värdefulla fotbollsklubbarna i världen.

Manchester United är världens rikaste fotbollsklubb

Rikaste fotbollsklubbarna i världen

Europas rikaste fotbollsklubbar utgör även världens rikaste klubbar. När vi talar om den rikaste klubben så syftar vi även på de värdefullaste klubbarna i världen. För två år sedan slog Manchester Uniteds rekord i sponsoravtal när de bytte huvudsponsor från Nike till Adidas. Tröjavtalet är värt 130 miljoner dollar per år vilket, enligt Wall Street Journal, bidrar till att öka värdet på klubben med 5% årligen

Nya lukrativa tröjavtal och sponsoravtal har bidragit till att flera klubbar bytt plats på listan över de rikaste klubbarna i världen. Därav har vi valt att sammanställa en ny lista över de klubbar som är rikast och mest värdefull denna säsong. Tror ni att Manchester United fortfarande är den rikaste och värdefullaste fotbollsklubben under? Låt oss tar reda på det och se vilken klubb som är världens rikaste och mest värdefulla klubb. Se och spela på sport live =>

Vi på Silly Season Sverige har tidigare gjort flertalet listor som blivit väldigt uppskattade. Kolla gärna in de bästa här nedan, detta efter att vi gått igenom lista med de rikaste fotbollsklubbarna i världen.

Topp 10 Rikaste fotbollsklubbarna i världen

Topp 10 Rikaste fotbollsklubbarna i världen

Här är den kompletta listan över de rikaste och mest värdefulla fotbollsklubbarna i världen just nu. Se och spela på sport live =>

10. Tottenham Hotspur – £1.16bn

Vi inleder listan med Tottenham Hotspur. Spurs har under de senaste åren klättrat på listan och de har även en ny arena där man kommer spela i väldigt många år framöver.

9. Juventus FC – £1.302bn

Efter att Juventus blivit tvångsrelegerat på grund av mutskandal tog man sig tillbaka. Juventus tog sig även förbi samtliga italienska klubbar och är idag Italiens bäst lag. Sommaren 2018 värvade man Cristiano Ronaldo för drygt 100 miljoner euro. Man har även en ny arena och går långt i Champions League år efter år.

8. Liverpool FC – £1.415bn

Efter några år av misslyckande har Liverpool hittat tillbaka till toppen. 2018 tog man sig till final i Europa League och laget går stabilt i Premier League. Jurgen Klopp var rätt man för jobbet på Anfield och det återstår att se vad tysken kan utgöra för något under sin tid i klubben.

7. Chelsea FC – £1.580bn

Chelsea ligger på sjunde plats. Med hjälp av Roman Abramovich har klubben vuxit väldigt mycket under de senaste 15-åringen. man har en av de första klubbarna i Europa med ägare som investerade stora summor i sina klubbar. Under de senaste åren har Chelseas sportsliga del sjunkit en del. Man är dock fortfarande en av de rikaste fotbollsklubbarna i världen.

6. Arsenal – £1.88bn

Arsenal hittar vi på sjätte plats över de rikaste fotbollsklubbarna. Gunners som äger sin egen arena har en liten bit upp till Chelsea. Samt en relativt lång väg att gå upp till nästa klubb på listan. Sjätteplatsen gör Arsenal till en av världens rikaste fotbollsklubbar.

Vilka är världens rikaste fotbollsklubbar?

5. Manchester City – £1.93bn

Manchester City är en nyrik klubb som med hjälp av investerare blivit ett av världens bästa lag. Även om pengar kommit utifrån har klubben vuxit med hjälp av investeringarna. City är ett av de bästa lagen i Premier League. Det är bara en tidsfråga innan man kommer vinna nästa titel.

4. FC Bayern München – £2.29bn

En av världens största och rikaste fotbollsklubbar är Bayern Munchen. De tyska giganterna ligger på nummer fyra på denna lista. Framgångarna tillsammans med den stora supporterskalan har inbringat flera miljarder i klubben.

3. FC Barcelona – £2.49bn

FC Barcelona hittar vi på plats nummer tre. Under det senaste decenniet har man blivit en av de rikaste klubbarna i världen. Leo Messi är en av de spelare som lett Barca till framgång. Han är en av de som gjort att klubbens ekonomi blivit väldigt mycket bättre.

2. Real Madrid – £2.62bn

Real Madrid ligger tvåa på listan över världens rikaste fotbollsklubbar. Framgångarna genom åren har gjort att den spanska huvudstadsklubben till en av de rikaste. Marängerna brukar alltid ha några av världens bästa fotbollsspelare. Mellan 2014 och 2018 vann klubben Champions League fyra av fem säsonger.

1. Manchester United – £2.92bn

Världens rikaste fotbollsklubb är Manchester United. Den engelska storklubben har fans över hela världen och är väldigt attraktiv för sponsorer. Det finns många faktorer som gör att man ligger nummer ett över världens rikaste fotbollsklubbar. Det är allt från sportsliga framgångar till antalet fans och stora sponsorkontrakt.

Manchester United är idag världens rikaste fotbollsklubb men det går dock inte lika bra på planen. Trots det fortsätter klubben att växa så det knakar. Detta var alltså listan över världens rikaste fotbollsklubbar. Många av de är från England då man började tidigt med att expandera fotbollen till andra länder och världsdelar. Se och spela på sport live =>

Rikaste fotbollsklubbarna i världen

Se fler listor på Silly Season Sverige

På Silly Season Sverige hittar du flera olika listor. Några har vi listat nedan. Ta gärna en titt på om du är intresserad av att veta mer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply