Topp 10: Rikaste fotbollsklubbarna i världen 2017

UEFA Super Cup 2017 TV kanal - vilken kanal & tid på TV

Världens rikaste fotbollsklubbar 2017

Vilka är världens rikaste fotbollsklubbar 2017? Listan över de rikaste fotbollsklubbarna i världen växer och de allra rikaste klubbarna blir ännu rikare. Frågan är egentligen vilken klubb som är värdefullast, har mest pengar och är den rikaste klubben 2017? I början av 2015 rankade Forbes Manchester United som världens rikaste fotbollsklubb och på andra och tredje plats hamnade Real Madrid och FC Barcelona.

Dessa fotbollsklubbar har alltid varit bland de rikaste och värdefullaste fotbollsklubbarna i världen och kommer att fortsätta att toppa listorna över de rikaste fotbollsklubbarna i världen under en lång tid. Just detta faktum gör att dessa klubbar även anses vara de mest värdefulla fotbollsklubbarna i världen.

Europas och världens rikaste fotbollslag 2017

Europas rikaste fotbollsklubbar utgör även världens rikaste klubbar. När vi talar om den rikaste klubben så syftar vi även på de värdefullaste klubbarna i världen 2017. För två år sedan slog Manchester Uniteds rekord i sponsoravtal när de bytte huvudsponsor från Nike till Adidas. Tröjavtalet är värt 130 miljoner dollar per år vilket, enligt Wall Street Journal, bidrar till att öka värdet på klubben med 5% årligen. Nya lukrativa tröjavtal och sponsoravtal har bidragit till att flera klubbar bytt plats på listan över de rikaste klubbarna i världen. Därav har vi valt att sammanställa en ny lista över de klubbar som är rikast och mest värdefull denna säsong. Tror ni att Manchester United fortfarande är den rikaste och värdefullaste fotbollsklubben under 2017? Låt oss tar reda på det och se vilken klubb som är världens rikaste och mest värdefulla klubb 2017.

Vi på Silly Season Sverige har tidigare gjort flertalet listor som blivit väldigt uppskattade. Kolla gärna in de bästa här nedan, detta efter att vi gått igenom lista med de rikaste fotbollsklubbarna i världen 2017.

Här är den kompletta listan över de rikaste och mest värdefulla fotbollsklubbarna i världen just nu.

10. AC Milan

AC Milan är en av de världens rikaste fotbollsklubbar

På tionde plats hittar vi AC Milan som trots motgångarna de senaste säsongerna finns med på vår topp 10 lista över rikaste fotbollsklubbarna.

RäkenskapsårTotal värde
Totala intäkter
2016775 miljoner dollar339 miljoner dollar
2015856 miljoner dollar343 miljoner dollar
2014945 miljoner dollar326 miljoner dollar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply