Topp 10: Rikaste fotbollsklubbarna i världen 2018/2019

Manchester United är världens rikaste fotbollsklubb

Världens rikaste fotbollsklubbar 2019

Vilka är världens rikaste fotbollsklubbar 2019? Listan över de rikaste fotbollsklubbarna i världen växer och de allra rikaste klubbarna blir ännu rikare. Frågan är egentligen vilken klubb som är värdefullast, har mest pengar och är den rikaste klubben 2019? I början av 2015 rankade Forbes Manchester United som världens rikaste fotbollsklubb. På andra och tredje plats hamnade Real Madrid och FC Barcelona. Det har nu gått flera år och det återstår att se vem som toppar listan denna gång.

Dessa fotbollsklubbar har alltid varit bland de rikaste och värdefullaste fotbollsklubbarna i världen och kommer att fortsätta att toppa listorna över de rikaste fotbollsklubbarna i världen under en lång tid. Just detta faktum gör att dessa klubbar även anses vara de mest värdefulla fotbollsklubbarna i världen.

Rikaste fotbollsklubbarna i världen 2019

Europas rikaste fotbollsklubbar utgör även världens rikaste klubbar. När vi talar om den rikaste klubben så syftar vi även på de värdefullaste klubbarna i världen 2019. För två år sedan slog Manchester Uniteds rekord i sponsoravtal när de bytte huvudsponsor från Nike till Adidas. Tröjavtalet är värt 130 miljoner dollar per år vilket, enligt Wall Street Journal, bidrar till att öka värdet på klubben med 5% årligen. Nya lukrativa tröjavtal och sponsoravtal har bidragit till att flera klubbar bytt plats på listan över de rikaste klubbarna i världen. Därav har vi valt att sammanställa en ny lista över de klubbar som är rikast och mest värdefull denna säsong. Tror ni att Manchester United fortfarande är den rikaste och värdefullaste fotbollsklubben under 2019? Låt oss tar reda på det och se vilken klubb som är världens rikaste och mest värdefulla klubb 2019.

Vi på Silly Season Sverige har tidigare gjort flertalet listor som blivit väldigt uppskattade. Kolla gärna in de bästa här nedan, detta efter att vi gått igenom lista med de rikaste fotbollsklubbarna i världen 2019.

Här är den kompletta listan över de rikaste och mest värdefulla fotbollsklubbarna i världen just nu.

10. Tottenham Hotspur – £1.16bn

Världens rikaste fotbollsklubbar

Vi inleder listan med Tottenham Hotspur. Spurs har under de senaste åren klättrat på listan och de har även en ny arena där man kommer spela i väldigt många år framöver.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply