Lista: Rikaste ägarna i Premier League

Lista: Rikaste ägarna i Premier League

Silly Season Sverige listar de rikaste ägarna i Premier League

Ett enormt intresse, rekorddyra tv-avtal och rika klubbägare har gjort Premier League till den liga där det spenderas mest pengar. Silly Season Sverige har valt att fokusera på de sistnämnda, klubbägarna, och tagit reda på vilka som egentligen sitter inne på den största förmögenheten. 

Rika familjer, oljemagnater, schejker och affärsmän. Ja, den engelska vimlar verkligen av olika typer av klubbägare. Alla med en sak gemensamt: En tjock plånbok. Med Daily Star som källa har Silly Season Sverige tagit reda på vilka som är rikast, och hur mycket deras förmögenheter är värda. Summor som inte helt oväntat får en att höja på ögonbrynen.

Han är rikast

Den rikaste klubbägaren i Premier League har en förmögenhet på 20 miljarder pund, den näst rikaste på 6,5. Vilka de är får ni reda på när ni bläddrat er igenom listan. Men för att ge er en liten teaser kan vi avslöja vilka fem klubbar som har de rikaste klubbägarna (sorterade i bokstavsordning för att inte avslöja något). Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Manchester City och Tottenham har Premier Leagues fem rikaste klubbägare. Hur mycket de tjänar och vem som tjänar mest får ni reda på snart.

Premier Leagues tjockaste plånbok

När ni bläddrat är igenom listan får ni gärna ta er en titt på några av våra andra listor som rör den ekonomiska delen av fotbollen. Premier League-klubbarna som betalar mest i lönTopp 10: Klubbar som säljer flest matchtröjor och allsvenskans bäst betalda spelare 2016 är tre listor vi rekommenderar varmt. Trevlig läsning!

5: Steve Parish/David Blitzer/Joshua Harris – Crystal Palace:  3,4 miljarder pund

Lista: Rikaste ägarna i Premier League

Till höger på bilden ser ni Steve Parish, en av tre män som äger Crystal Palace, som något överraskande är den klubb som har de femte rikaste ägarna i Premier League. Så vilka är egentligen de tre männen? Steve Parish är en engelsk affärsman som inledde sin karriär med att jobba med datagrafik, Joshua Harris och David Blitzer är två amerikanska affärsman som bland annat äger NHL-klubben New Jersey Devils och NBA-klubben Philadelphia 76ers.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply