Lista: Sju sämsta Premier League-kaptenerna

bet365

Lista: Sju sämsta Premier League-kaptenerna

De sju värsta Premier League-kaptenerna

Kaptenen i ett fotbollslag är i dagens fotboll mycket viktig. I ett lag så är det kaptenen som agerar som en  andra tränare till laget och den som får hantera allting som berör gruppen, från snacket i omklädningsrummet till dispyter ute på planen mellan spelare eller tjafs med domaren. Premier League har sett några ikoniska kaptener komma och gå, som Tony Adams och Roy Keane såväl som Steven Gerrard, för att nämna några. Kaptenen har, utöver sitt ansvar runt laget, även ansvar för klubben, då han blir en sorts ambassadör. Han måste kunna gjuta förtroende i klubben och laget.

De sju Premier League-kaptener som är sämst

En svag kapten leder till en svag grupp av oinspirerade individer och ger svaga resultat. På Silly Season Sverige har vi listat sju stycken kaptener i den engelska högstadivisionen som inte lyckas leva upp till förväntningarna av en ledare och som inte ger sitt lag de bästa förutsättningarna för att lyckas. Innan vi går in på det vill vi dock tipsa om ett par andra populära listor vi har, till exempel 10 fotbollsstjärnor du inte visste var släkt, största flopparna i Allsvenskans historia och Barcelonas 10 bästa spelare genom tiderna som en kan djupdyka ner i efter att vi är klara med de sju sämsta Premier League-kaptenerna.

7. Simon Francis

Lista: Sju sämsta Premier League-kaptenerna

Francis har varit en trotjänare i Bournemouth i ett antal år och spelade först som högerback innan han konverterades till en mittback. Han fick även mer ansvar när Bournemouts dåvarande kapten Tommy Elphick flyttade till Aston Villa och Francis fick ta över som kapten. Men det har inte riktigt gått som vare sig han eller Eddie Howe har tänkt sig. Bournemouth har gjort en svag inledning på säsongen, med enbart tre vinster på 11 matcher och en 13:e plats i ligan. Kritiken haglar över klubben och Francis får ta det värsta, då 31-åringens beslutsfattande i försvaret är under all kritik och många av kaptenens misstag har resulterat i mål.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply