Topp 10: Största flopparna i Allsvenskans historia

bet365
Lag att släppa in flest mål i Allsvenskan odds

Allsvenskans största floppar någonsin

Största floppar i Allsvenskan genom tiderna? Vilka är de största svenska flopparna i Allsvenskans historia? Har du någon gång tänkt på vilka de största flopparna genom historien är i allsvensk fotboll? 

Kanske har du satt ihop en lista om det själv? Nu har vi på Silly Season Sverige satt ihop en lista med de tio spelare som vi anser är de största flopparna i Allsvenskans historia. De största flopparna i Allsvenskans historia är enligt oss spelare som ofta köps för fantasisummor och som inte presterar i enlighet med transfersumman. Oftast tar klubbarna en stor chansning när de värvar för så pass mycket pengar och betalar gigantiska övergångssummor. Se & spela på fotboll =>

Ibland blir det väldigt bra medan det andra gånger går så pass dåligt att man väljer att sälja spelaren efter endast en eller två säsonger. Då hamnar några av dessa spelare på listor med de största flopparna i Allsvenskans historia. Spelarna på listan är inte rangordnade och samtliga bilder är hämtade från Bildbyrån.

Största flopparna i Allsvenskans historia

Största flopparna i Allsvenskan genom tiderna

Vilka är de 10 största svenska flopparna i Allsvenskans genom tiderna?

Tidigare har vi gjort ett flertal listor om bland annat största flopparna i Premier Leagues historia. Andra listor är bland annat Europas tio bästa fotbollsspelare och de skottvilligaste spelarna i Premier League.

Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom Allsvenskans största floppar genom tiderna, häng med!

10. Jari Litmanen, till Malmö FF 2005

Den finske legendaren spelade mellan 2005 och 2007 i Malmö FF och när han väl var på topp var han en väldigt duktig spelare, dock var det inte ofta. Mittfältaren som tidigare spelat i bland annat Liverpool och FC Barcelona gjorde endast tio matcher på två år och är i Malmö mest känd som spelaren som skadade sig efter att ha fått en kapsyl i ögat.

9. Piotr Skrobowski, till Hammarby 1988

Piotr Skrobowski hade spelat flertalet gånger med det polska landslaget och var även med i VM med sitt hemland. Flytten till Hammarby skapade stora förhoppningar på försvararen, förhoppningar som blåste bort efter att man förlorat med hela 1-9 mot Djurgården 1990. Se & spela på fotboll =>

Största flopparna i Allsvenskan genom tiderna

8. David McCreery, till GIF Sundsvall 1989

Efter att Sundsvall 1988 gjort sin bästa säsong någonsin och var nära europaspel hämtade man in David McCreery som bland annat spelat i VM med Nordirland. Det blev dock ingen lyckad värvning då McCreery inte alls kom in i truppen samtidigt som GIF Sundsvall åkte ut serien. Komiskt nog blev spelaren utsedd till skotska ligans bästa mittfältare säsongen därpå.

7. Johan Oremo, till Djurgården 2008

Han slog igenom i Gefle och köptes därefter för en stor summa av Djurgården. I huvudstaden tog det dock mer eller mindre tvärstopp och tillslut valde han att återvända till Gefle 2012. Det blev endast sju mål på tre säsonger i DIF.

6. Igor Sypniewski, till Trelleborg 2004

Polacken gjorde dundersuccé i Halmstads BK och lämnade kort därefter för spel i Malmö FF. I den skånska storklubben började dock de mörka sidorna visa sig mer och mer och tillslut fick han sparken av MFF. Han skrev då på för Trelleborgs FF men problemen fortsatte och anfallaren blev aldrig den han en gång var. Se & spela på fotboll =>

5. Sergej Aleinikov, till Oddevold 1996

Sergej Aleinikov kom till Oddevold 1996 för att rädda laget från att trilla ner i Superettan efter att man precis blivit uppflyttade. Den gamle ryske landslagsmannen gjorde inte situationen bättre och gjorde endast fem matcher i klubben och lämnade för spel i Anagni, Italien.

Allsvenskans största floppar genom tiderna

4. Robert Andersson köptes 1997 av IFK Göteborg

Anfallaren var vid detta tillfälle den dyraste spelaren som gått från en allsvensk klubb till en annan. Det blev dock fiasko i IFK Göteborg för spelaren som återvände till Halmstads BK efter endast ett halvår i Blåvitt. Efter endast en halv säsong i Halmstad vann han guld.

3. Glenn Hysén, till Gais 1992

Efter en inte speciellt lyckad sejour i Liverpool återvände Glenn Hysén till Sverige för spel i något överraskande GAIS. Återkomsten till Allsvenskan blev inte värd de dyra pengarna klubben hade lagt ner och Hysén gick skadad under stora delar av perioden i den grönsvarta klubben. Se & spela på fotboll =>

2. Piracaia, till AIK 1997

Den förste brassen i Allsvenskan, Piracaia anslöt till AIK sommaren 1997, detta efter att han briljerat i den finska ligan. Det blev inte ens en säsong i Gnaget för Piracaia som återvände till Finland efter vistelsen på Råsunda.

1. Raoul Kouakou, till Malmö FF 2005

Ivorianen hade inte någon lyckad sejour i Malmö FF. I premiären gjorde han självmål efter en jättetabbe och i samma match lyckades han även knocka försvarskollegan Christian Järdler som aldrig riktigt slog igenom i det himmelsblåa laget.

Det blev endast sex matcher för spelaren från Elfenbenskusten som avslutade karriären i Sogndal i Norge. Se & spela på fotboll =>

Allsvenskans största floppar genom historien

Läs mer om Allsvenskan på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply