Topp 10: Klubbarna med högst publiksnitt i Europa 2024

VM finalen 2018 arena
bet365

Publikliga Europa: högsta publiksnittet i Europa

Högsta publiksnittet i Europa? Vilka klubbar har högsta publiksnitt Europa? Vad har de stora klubbarna för publiksnitt i Europa inom fotboll? Ofta när man ser på stora matcher är det ett stort hav av fans på läktarna som sjunger och gör allt i sin makt för att heja fram sitt lag till seger. På vissa arenor är det mer folk och på andra är det mindre, vi på Silly Season Sverige har nu valt att sätta ihop en lista med de 10 högsta publiksnitten i Europa för att berätta för dig vilket lag som har mest supportrar på sina hemmamatcher. Vissa av lagen är mer väntade än andra men alla har en sak gemensamt, de finns med på vår Topp tio-lista över Europas högsta publiksnitt 2024. Se och spela på fotboll =>

Högsta publiksnittet i Europa

Högsta publiksnittet i Europa: arenorna med mest publik säsongen 2024

Frågan är hur de europeiska klubbarna står sig när man jämför klubbarna med det högsta publiksnittet i världen. Ta gärna en titt på vilka lag som hade det högsta publiksnittet i världen för några år sedan. Jämför gärna med hur publikligan i Allsvenskan såg ut nyligen och laget som hade det högsta publiksnitt allsvenskan. Tidigare har vi även gjort listor om  spelarna med flest Champions League-titlarde bästa spelarna i Ligue 1 och de största flopparna i Premier League. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom lagen och arenorna med högst publiksnitt i Europa 2024, häng med! Se och spela på fotboll =>

10. Newcastle United publiksnitt – St James’ Park  50,402

Det har varit tufft för Premier League-laget Newcastle United under den senaste säsong då den har varit kantad av protester mot ägaren som inte styr klubben som supportrarna vill. Klubben som var otroligt nära att åka ut den engelska högstaligan förra säsongen har dock tagit in sig på Topp 10-listan över de lag med högst publiksnitt säsongen 2024.

Newcastle var endast tre poäng från nedflyttning förra säsongen men istället var det Hull, Burnley och Queens Park Rangers som fick ta steget ner till Championship.

9. Marseille publiksnitt – Stade Vélodrome – 51,966

Ligue 1-klubben slutade på fjärde plats förra året i den franska högstaligan men har ett av Europas högsta publiksnitt. På Stade Veldrome är publiksnittet 51,996 per match vilket inte många klubbar i Europa kan slå. Med Marcelo Bielsa som tränare har laget fått sig ett extra uppsving och nästa år kommer man att spela i UEFA Europa League där publiken kommer att komma, även om man möter något mindre lag. Stade Veldrome är en av Frankrikes största fotbollsarenor.

8. Hamburg publiksnitt – Imtech Arena – 52,752

Precis som Newcastle United Premier League har Bundesliga-klubben Hamburg SV haft en tung säsong rent sportsligt. Trots det lockas fansen till Imtech Arena för att se det blåvita laget spela på helgerna. Mycket av hoppet står till tränaren Bruno Labbadia som är A och O för att klubben ska kunna vara kvar i den tyska högsta divisionen ännu en säsong. Se och spela på fotboll =>

7. Arsenal publiksnitt – Emirates Stadium – 59,996

En av Premier Leagues nyaste arenor, Emirates stadium ligger på sjunde plats över de arenor med högst publiksnitt i Europa säsongen 2024. Nybygget har gjort atmosfären bättre på Arsenals hemmamatcher och fansen har hjälpt till för att klubben ska vara bland de fyra bästa klubbarna i den engelska högstaligan varje år.

6. Schalke publiksnitt – Veltins-Arena– 61,553

Schalke 04 med helblåa tröjor är inte ett av de mest intressanta lagen i Bundesliga, speciellt inte efter att Roberto Di Matteo avgått som tränare. Det hindrar dock inte invånarna i Gelsenkirchen att ta sig till Veltins-Arena, som är en av de största arenorna i Tyskland, för att heja fram sitt lag varje helg.  Schalke 04 hittar vi på sjätte plats och arenan som man spelar på stod klar för 14 år sedan, 2001.

Klubbarna med högst publiksnitt i Europa 2022/2023

5. Bayern München publiksnitt – Allianz Arena – 72,600

En kort tågresa från centrala München ligger Allianz Arena som är den näst största fotbollsarenan i Tyskland som har det näst högsta publiksnittet i landet. Varje gång det är match samlas över 70.000 supportrar för att heja fram Pep Guardiolas manskap när de mer eller kör över allt motstånd som man stöter på i Bundesliga.

4. Real Madrid publiksnitt – Santiago Bernabéu – 73,227

Estadio Santiago Bernabéu är namngiven efter den legendariske klubbpresidenten och är en av de mäktigaste arenorna i världen. Estadio Santiago Bernabéu är en av Spaniens största fotbollsarenor. På utsidan ser fotbollsarenan inte speciellt trevlig ut men när man väl tar sig in på arenan möter man ett hav av vitklädda supportrar samtidigt som man får skåda några av världens bästa fotbollsspelare som Cristiano Ronaldo, James Rodríguez, Gareth Bale, Karim Benzema och Toni Kroos.

3. Manchester United publiksnitt – Old Trafford – 75,336

Trots att de senaste säsongerna varit en mardröm för Manchester United ligger man fortfarande på tredje plats på listan över de högsta publiksnitten i Europas största ligor. Fansen sviker inte klubben och under de senaste månaderna ser det ut som att man börjat styra upp skutan då man slutade på fjärde plats och kommer att spela Champions League-kval när om ett tag. Se och spela på fotboll =>

2. Barcelona publiksnitt – Camp Nou – 76,227

Barcelona publiksnitt säkrar en andra plats över Europas högsta publiksnitt. Barcelona är troligen inte särskilt vana vid att ligga på andra plats efter de senaste årens framgångar men på listan över Europas högsta publiksnitt har man en liten bit kvar till förstaplatsen. Camp Nou är Spaniens största fotbollsarena och en gammal men väldigt fin arena  som ligger i den vackra staden Barcelona som ligger precis vid kusten. Barcelona är en perfekt stad att besöka ifall man kolla på fotboll och samtidigt göra lite annat samtidigt. Både Camp Nou och Barcelona bör ingå i alla fotbollsresor till Spanien, speciellt ifall man är ute efter att komma nära den bästa fotbollsresan Spanien.

1. Borussia Dortmund publiksnitt – Signal Iduna Park – 80,436

Laget som har högst publiksnitt i Europa är alltså Bundesliga-klubben Borussia Dortmund. Den enorma arenan är alltid fullpackad säsong in och säsong ut även om det inte går bra för laget. Förra säsongen var man ett tag nere på nedflyttningsplats men lyckades tillslut sluta sjua, en poäng från Europa League-plats. Trots det hade man alltså Europas högsta publiksnitt. Signal Iduna Park är en av de största arenorna i Tyskland och den största fotbollsarenan i Tyskland.

Fotbollslagen med högst publiksnitt i Europa 2022/2023

Detta var alltså Topplistan med Europas högsta publiksnitt. Har du tips på listor som vi kan publicera eller vill du ge oss något annat råd? tveka inte att kommentera i fältet nedan! Se och spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply