Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

foto: bildbyrån

10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna

Vilka är de 10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna i fotbollshistorien? Har du någonsin undrat vilka de dyraste afrikanska fotbollsspelare genom tiderna? Om du har det så behöver du inte leta efter dina svar längre, för att vi har förberett en lista över de 10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna. Afrika är en utav de kontinenter med de största talangerna i världen fotboll och har producerat spelare som Didier Drogba, Samuel Eto’o, Emmanuel Adebayor – listan kan göras lång. Logiskt nog går då dessa stjärnor för stora transfersummor, men vissa går för större siffror än andra.

De 10 dyraste afrikanska spelarna någonsin

Snart tar vi reda på vilka som är de afrikanska spelare som har gått för de största transfersummorna någonsin, men det finns några listor ni också kan kika in innan eller efter ni har tittat på denna lista. Vi har bland annat skrivit om Afrikas rikaste fotbollsspelare, afrikanska spelare som tjänar mest och tio klubbar som har väldigt udda klubbmärken.

10. Sadio Mané – 42,5 miljoner dollar

Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

foto: bildbyrån

Sadio Mané slog igenom i RB Salzburg och köptes av Liverpool 2016. Resten är historia. Prislappen skrevs till 42,5 miljoner dollar, en affär som varit värt vartenda pund. Senegalesen har kopplats ihop med Real Madrid vid flera tillfällen men anfallaren har stannat på Anfield.

9. Hakim Ziyech – 43,5 miljoner dollar

Nästa spelaren på listan är Hakim Ziyech. Algeriern lämnade Ajax efter succén för spel i Chelsea under sommaren 2020 och hade då en prislapp på 43,5 miljoner dollar.

8. Mohamed Salah – 44,5 miljoner dollar

Efter en misslyckad sejour i Chelsea lämnade Mohammed Salah England för spel i Serie A. Det blev spel i Fiorentina och AS Roma innan Liverpool bestämde sig för att köpa loss egyptiern. Övergången skedde 2017 och prislappen låg på 44,5 miljoner dollar.

Salah har varit med och vunnit både Champions League och Premier League med The Reds.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply