TOPP 10: Barcelonas värsta värvningar någonsin

Barcelonas värsta värvningar någonsin – misslyckade värvningar

Barcelonas värsta värvningar? FC Barcelona har under åren varit den klubb som kanske gjort de största och mest prestigefyllda värvningarna. Några av FC Barcelonas dyraste värvningar får en att rysa då det handlar om riktigt stora belopp. FC Barcelona har lagt ut otroliga summorspelarköp under en längre tid. Detta har gjort att laget är en av de mest framgångsrika klubbarna, både i Spanien och i Europa.

Barcelonas värsta värvningar? I den spanska truppen klubben vi elitspelare såsom Lionel Messi, Ousmane Dembélé och Luis Suarez som alla kostat en hel förmögenhet för Camp Nou-laget. Dembélé och Luis Suarez är inte bara två av FC Barcelonas dyraste spelare utan även två av världens dyraste spelare genom tiderna. Att Messi inte finns på listan över världens dyraste fotbollsspelare beror på att ha är en av få spelare som varit lojal mot sin klubb.

FC Barcelonas dyraste värvningar har inte alltid varit lyckade

Flera av värvningarna man gjort under de senare åren har varit bra. Det finns även de spelare, som ofta kostar väldigt mycket men aldrig riktigt lyckas i klubben. Antingen lyckas de inte anpassa sig eller handlar det om att spelarna åker på långtidsskador.

Lista över FC Barcelona tio värsta värvningar

Barcelonas värsta värvningar? Vi på Silly Season Sverige har nu valt att sätta ihop en lista med de tio värsta värvningarna som FC Barcelona gjort. Det är lätt att vara klok i efterhand heter det men det vi gör är en sammanställning av hur det gått för spelarna från det att de köptes tills det att de såldes. Tidigare har vi bland annat gjort listor om länderna med flest Champions League-titlar samt de spelare med flest Champions League-titlar. Listor som ni gärna får titta igenom efter att vi gått igenom FC Barcelonas sämsta värvningar i klubbens historia, häng med!

10. Zlatan Ibrahimovic – Inter till Barcelona

10. Zlatan Ibrahimovic - Inter till Barcelona

Den reslige svensken blev en av världens dyraste övergångar när han valde att lämna Italien och Inter för Barcelona. Numera i LA Galaxy, har den välkände anfallaren gjort ett par transfers till sedan sina Barcelona-dagar men detta förblir den dyraste. Ibras övergång från Manchester United till MLS var till och med gratis, då anfallaren rev sitt kontrakt med den engelska klubben innan det löpte ut.

9. Saviola – River Plate till Barcelona

TOPP 10 Barcelonas värsta värvningar någonsin

Saviola sågs precis som hans landsman Lionel Messis som en blivande storstjärna redan vid tidig ålder. Dock skulle han aldrig komma att bli alls lika bra. Efter sex misslyckades säsonger i klubben lämnade han 2007 för huvudrivalen Real Madrid, något som förstås inte gjorde honom mer populär…

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply