Lista: Rikaste ägarna i Premier League

Lista: Rikaste ägarna i Premier League

Silly Season Sverige listar de rikaste ägarna i Premier League

Rikaste ägare Premier League? Ett enormt intresse, rekorddyra tv-avtal och rika klubbägare har gjort Premier League till den liga där det spenderas mest pengar. Silly Season Sverige har valt att fokusera på de sistnämnda, klubbägarna, och tagit reda på vilka som egentligen sitter inne på den största förmögenheten. 

Rika familjer, oljemagnater, schejker och affärsmän. Ja, den engelska vimlar verkligen av olika typer av klubbägare. Alla med en sak gemensamt: En tjock plånbok. Nu har Silly Season Sverige tagit reda på vilka som är rikast, och hur mycket deras förmögenheter är värda. Summor som inte helt oväntat får en att höja på ögonbrynen. SE & SPELA PÅ FOTBOLL =>

Rikaste ägare premier league

De är rikast ägare i Premier League

Den rikaste klubbägaren i Premier League har en förmögenhet på 320 miljarder pund, den näst rikaste på 22,8 miljarder. Vilka de är får ni reda på när ni bläddrat er igenom listan. Men för att ge er en liten teaser kan vi avslöja vilka fem klubbar som har de rikaste klubbägarna (sorterade i bokstavsordning för att inte avslöja något). Chelsea Manchester City och Newcastle United har Premier Leagues tre rikaste klubbägare. Hur mycket de tjänar och vem som tjänar mest får ni reda på snart.

Premier Leagues tjockaste plånbok

När ni bläddrat är igenom listan får ni gärna ta er en titt på några av våra andra listor som rör den ekonomiska delen av fotbollen. Premier League-klubbarna som betalar mest i lönTopp 10: Klubbar som säljer flest matchtröjor och allsvenskans bäst betalda spelare är tre listor vi rekommenderar varmt. Trevlig läsning!

10. Manchester United – Glazer-familjen – 3,6 miljarder pund

Premier League rikast ägare

Glazer-familjen tog över Manchester 2003 och har ägt klubben sedan dess. Det började väldigt bra i klubben men under de senare åren har framgångarna uteblivit. Detta trots att det spenderats stora pengar för att bygga ihop ett vinnande lag.

9. Tottenham Hotspur – Joe Lewis – 3,9 miljarder pund

Daniel Levy må vara ansiktet utåt för Tottenham Hotspurs ägare men det är Joe Lewis som är ENIC Groups högsta höns. Företaget har ägt Spurs sedan 2001.

8. Leicester City – Aiyawatt Srivaddhanaprabha – 4,6 miljarder pund

Premier League rikaste ägare

Foto: bildbyrån

Aiyawatt Srivaddhanaprabha är son till den tidigare ägaren Vichai Srivaddhanaprabha som tragiskt omkom i en helikopterolycka i oktober 2018. Sonen tog då över VD-posten på företaget King Power som äger klubben. De tog klubben till Premier League-titeln 2016 och chockade då en hel fotbollsvärld.

7. Aston Villa – Nassef Sawiris – 5 miljarder pund

Sjundeplatsen innehas av Nassef Sawiris som äger Aston Villa. Egyptiern är god för fem miljarder pund och har ägt klubben sedan 2018.

6. Wolverhampton – Guo Guangchang – 5.2 miljarder

På sjätte plats hittar vi Guo Guangchang som är god för 5,2 miljarder pund. Hans Fosun Group har ägt klubben sedan 2016 och har på senare år tagit kliv uppåt med spännande spelare, framför allt portugiser.

Rikaste ägare premier league

5. Fulham – Shahid Khan:  5,8 miljarder pund

På femte plats hittar vi Fulham med deras ägare Shahid Khan. Han må vara väldigt rik men ligger fortfarande väldigt långt efter toppen på denna lista. Det är dock mycket pengar sett till att han klubben han äger inte är någon av de största i Premier League.

4. Arsenal – Stan Kroenke: 6,8 miljarder pund

Rikaste ägarna i Premier League
Foto: Bildbyrån

Efter en längre tid med sparsamma agerande började Arsenals ägare Stan Kroenke att öppna plånboken. Trots stora spenderingar har han fortfarande mycket pengar på banken och

3. Chelsea – Todd Boehly: 10,9 miljarder pund

På tredje plats hittar vi Chelsea med sin ägare Todd Boehly som tog över efter Roman Abramovich som ledde klubben till stora framgångar. Sportsligt har Chelsea på senaste gått ner sig men det finns minst sagt resurser för att värva in ännu mer förstärkning.

2. Manchester City – Sheikh Mansur: 22,8 miljarder pund

Var länge den rikaste ägaren i Premier League men har nu trillat ner på andra plats. Manchester Citys ägare är dock fortfarande god för 22,8 miljarder pund och kommer troligen fortsätta att skjuta in pengar i Manchester City för att fortsätta skörda framgångar.

1.  Newcastle United – Saudi Arabia PIF: 320 miljarder pund

Lista: Rikaste ägarna i Premier League
Foto: Bildbyrån

På första plats hittar vi Newcastle United med sin ägare Saudi Arabia Public Investment Fund som tog över klubben efter Mike Ashley. De gjorde stora investeringen direkt och har lyft klubben. De har mer än tio gånger så mycket pengar som nummer två på listan och det återstår att se hur långt de kan ta klubben.

De rikaste ägarna i Premier League

Fler listor på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply