Topp 10: Premier League-spelarna som får flest frisparkar med sig

Vilka spelare fick flest frisparkar med sig i Premier League 2014/2015?

Varje fotbollsmatch innehåller mängder av frisparkar. I Premier League brukar snittet ligga på 15-20 frisparkar per match orsakade av kontakt, dvs indirekta frisparkar som offside och hemåtpass till målvakten är inte inräknade. Det kan vara en faktor som rycker sönder en fotbollsmatch och ofta en mycket kontroversiell statistik som domarna får mycket kritik för, antingen att det är för mycket frisparkar eller att det är för lite.

De skickligaste spelarna nuförtiden har börjat utnyttja systemet med frisparkar. Genom att ofta lägga sig lättare än vad som är nödvändigt så blåses det fler frisparkar till de små, kvicka spelarna nuförtiden även om de inte alltid är befogade. Även om många domare nuförtiden har uppmärksammat viljan att lägga sig lätt så får de små, bästa spelarna oftast flest frisparkar med sig. Frågan är bara vilka spelare som får flest frisparkar med sig i Premier League? Se och spela på fotboll live =>

Premier League-spelarna som får flest frisparkar med sig

Spelarna som får flest frisparkar med sig i Premier League

Vi på Silly Season Sverige har tagit fram statistiken på vilka tio spelare i Premier League som fick flest frisparkar med sig förra säsongen. Spelare som Eden Hazard, Alexis Sanchez och Raheem Sterling är tre spelare som ofta får mycket frisparkar till synes. Frågan är om de tar sig in på listan över spelarna som får flest frisparkar med sig i Premier League.

Om fler än en spelare har fått med sig lika många frisparkar så slutar den spelare som har orsakat minst frisparkar högst upp. Det vill säga om en spelare har fått 50 frisparkar med sig och orsakat 50, då hamnar han högre upp på listan än den som har fått 50 med sig och orsakat 60. Statistiken är tagen från Fox Sports.

Jämför gärna denna lista med våra listor med 2000-talets tio främsta frisparksskyttar i Premier League och de bästa frisparksskyttarna i världen.

10. Ashley Barnes, Burnley – 58 frisparkar

Burnleys hårdjobbande anfallare Ashley Barnes lägger sällan en tumme mellan i duellerna. Engelsmannen, som köptes av Burnley förra sommaren, drog på sig hela 71 frisparkar men han fick också med sig 58 frisparkar. Tyvärr kunde inte den före detta österrikiska ungdomslandslagsmannen rädda Burnley från degradering.

9. Gabby Agbonlahor, Aston Villa – 58 frisparkar

Aston Villas vice-kapten är en spelare som alltid spelar med hjärtat. Han är uppväxt i Aston Villa och har spelat där hela sitt liv, och det syns verkligen på den hårda engelsmannen. Utöver sin extrema snabbhet och styrka så är han även oerhört aggressiv i sitt presspel. Det gjorde att han fick med sig 58 frisparkar förra säsongen utöver sina 42 orsakade.

8. Steven Naismith, Everton – 58 frisparkar

Få spelare i Premier League springer lika mycket och springer lika intensivt som Steven Naismith. Evertons anfallare är en oerhörd tillgång att ha i laget, även om han saknar den yttersta tekniken. Hans löpande gav honom ändå 58 frisparkar förra säsongen och han drog även på sig 40 stycken.

Premier League-spelarna som får flest frisparkar med sig

7. Remy Cabella, Newcastle – 59 frisparkar

En av få ljuspunkter i Newcastles säsong var Remy Cabella. Den franske kreatören plockades in från Montpellier och med in påhittighet skapade han oro i många försvar. Han fick med sig 59 frisparkar förra säsongen i Premier League.

6. Connor Wickham, Sunderland – 62 frisparkar

Sunderlands rivige anfallstalang är en tuff pjäs att möta. Den väldiga anfallaren är oerhört stark och har även en snabbhet och teknik som håller hög nivå. Med sin förmåga att hålla undan spelare med sin fysik, utöver sin teknik, lyckades Connor Wickham få med sig 62 frisparkar förra säsongen. Han drog även på sig 59 stycken.

5. Santi Cazorla, Arsenal – 62 frisparkar

Arsenals lille mittfältskreatör Santi Cazorla skolades om från en offensiv mittfältare till en mer sittande speluppläggare under förra säsongen. Omskolningen var mycket lyckad och Cazorla hade en finfin säsong. Han fick med sig 62 frisparkar i Premier League och drog endast på sig 20.

4. Alexis Sanchez, Arsenal – 71 frisparkar

Arsenals Duracellkanin Alexis Sanchez hade en makalöst fin debutsäsong i Premier League. Utöver sin fina poängproduktion så hade han även en inställning och en löpvilja som få andra visade upp. I ligaspelet fick han med sig hela 71 frisparkar men han drog även på sig 44 stycken.

Premier League-spelarna som får flest frisparkar med sig

3. Sadio Mané, Southampton – 75 frisparkar

Southamptons flinke ytter gjorde ett stort intryck under sin första säsong i Premier League. Höjdpunkten var de fem målen han gjorde i samma match mot Aston Villa. Med sin oerhörda snabbhet var det enda sättet att stoppa honom genom att riva ner honom. Det visar de 75 frisparkarna han fick med sig.

2. Raheem Sterling, Liverpool – 94 frisparkar

Raheem Sterling har fått utstå oerhörda portioner av kritik från så många. Anledningen har varit sin vilja att flytta från Liverpool för att fylla på sitt bankkonto och sin inställning mot klubben Liverpool då många menar att han inte visar någon lojalitet. På planen är han dock väldigt svårfångad vilket de 94 frisparkar han fick med sig visar.

1. Eden Hazard, Chelsea – 112 frisparkar

Förra säsongens spelare i Premier League blev Eden Hazard och det är inte så konstigt. Utöver sina mängder av assist och mål visade han även en väldig arbetsvilja för sitt Chelsea. Han är även en av ligans absolut kvickaste och mest tekniska spelare. Det svarade försvararna i Premier League med att riva ner Hazard vid hela 112 tillfällen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply