LISTA: Fem ögonblick med Zlatan vi minns

LISTA Fem ögonblick med Zlatan vi minns

Fem ögonblick med Zlatan vi minns

Ögonblick med Zlatan vi minns? Zlatan Ibrahimovic är Sveriges största fotbolls- om inte idrottsman genom alla tider. Från Rosengård har han klättrat sig uppåt genom klubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och Manchester United. Under sin tid som professionell fotbollsspelare har han slagit oräkneligt många rekord och han har dessutom kammat hem hela elva guldbollar som pris för bäste spelaren i Sverige. I den här listan går vi igenom just fem ögonblick med Zlatan vi minns. Se och spela på fotboll =>

LISTA: Fem ögonblick med Zlatan vi minns

Fler minnesvärda stunder med Zlatan Ibrahimovic

Tidigare har vi på Silly Season Sverige även gjort Zlatan-listor om bland annat: Åtta anledningar till att Zlatan Ibrahimovic kommer göra succé i Premier LeagueZlatan Ibrahimovic bästa citat och spelare som bråkat med Zlatan Ibrahimovic.

Men innan du klickar dig vidare på någon utav dessa ska vi gå igenom fem minnesvärda stunder med Zlatan Ibrahimovic. Se och spela på fotboll =>

5. Avgörandet i El Clasico

I november 2009 vankades det första El Clasico för Zlatan Ibrahimovic del. Svensken hade varit borta från spel under ett antal veckor på grund av en skada och han började därför på bänken i mötet med Real Madrid. I andra halvlek byttes han däremot in och hittade nätet redan efter 56 minuter och avgjorde till Barcelonas favör – ett klassiskt ögonblick under ”Ibras” karriär.

4. Bragden i Berlin

Ett av de mest klassiska ögonblicken i svensk fotbollshistoria. I oktober 2012 spelade Sverige VM-kvalmatch mot Tyskland borta på Olympiastadion. Efter 56 minuter stod det 4-0 till hemmalaget och allt såg omöjligt ut för svenskarna. Men Zlatan visade vägen denna kväll och stod för ett av reduceringsmålen när laget vände till 4-4. I efterhand har många också sagt att det var just Zlatan som fick igång sina lagkamrater i halvlek efter att ha hållit ett viktigt tal i omklädningsrummet.

3. Invigningen på Friends Arena

Zlatan Ibrahimovic hade inte kunnat inviga Friends Arena på ett bättre sätt än vad han gjorde. Mot England stod han för hela fyra mål varav ett var så snyggt att det gått till historieböckerna.

Se Zlatans klackspark mål mot England (2-2-målet) och Zlatans cykelsparks mål mot England (4-2-målet).

2. Klacken mot Italien

Zlatan har under sin karriär stått för en hel del spektakulära mål, och hans klack mot Italien år 2004 som gav Sverige oavgjort är inget undantag.

1. Målet mot NAC Breda

Zlatan Ibrahimovic var kritiserad och till viss del hatad av Ajax-fansen efter att ha visat ett dåligt uppförande mot sina lagkamrater. Men i en match mot NAC Breda var det ingen snack om saken längre, Zlatan var bäst. Efter att ha gjort flera mål i matchen kunde han sätta punkt för den genom att snurra upp hela backlinjen och lägga in bollen bakom motståndarnas målvakt, ett av dem snyggaste målen han gjort under sin karriär. Se och spela på fotboll =>

LISTA: Fem ögonblick med Zlatan vi minns

Fler Zlatan mål

Vem har gjort flest mål i landslaget? Zlatan + statistik!

Zlatans mål mot England, cykelspark mål (4-2-målet)

Zlatans mål mot England, klackspark mål (2-2-målet)

Topp 5: Zlatan Ibrahimovics snyggaste mål i landslaget

Video: Zlatans kung fu-spark på målvakten

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply