LISTA: Tio bästa målen i Fotbolls-EM någonsin

Bästa målet – EMs bästa mål

Fotbolls-EM är alltid en stor fest som drar flera hundra miljoner tittare varje gång. Genom åren har vi fått se flera väldigt bra matcher med finter och andra delikatesser som sätter lika extra guldkant på tillvaron. Något som dock är det mest spektakulära och som folk vill se i fotboll är självklart mål. I EM-slutspelen har vi fått se många snygga mål av anfallare som Marco van Basten, Zlatan Ibrahimovic, mm. I 2016 års upplaga av turneringen kommer vi få se spelare som Antoine GriezmannRobert LewandowskiCristiano Ronaldo, Gareth Bale, Zlatan Ibrahimovic för att nämna några av de namn som kommer vara med i sommarens turneringen. Se & spela på fotboll live =>

Tio bästa målen i Fotbolls-EM någonsin

Snyggaste målen i fotboll – EM 2016

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flertalet listor och artiklar som lästs av flera tiotusentals läsare varje dag. Nedan finner ni ett axplock av listor som handlar om Fotbolls-EM 2016. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom de snyggaste målen i ett europamästerskap.

10. Mario Balotelli

Italien slog tack vare Mario Balotelli Tyskland med 2-1 i EM 2012. Det andra målet var en riktig missil som italienaren firade med den numera klassiska målgesten.

9. Davor Suker

De regerande mästarna Danmark med Peter Schmeichel mellan stolparna fick se sig besegrade av Kroatien med 3-0 där Davor Suker stod för denna snygga lobb i EM 1996.

8. Zinedine Zidane

Tyvärr finns ingen video på detta mål men Zinedine Zidanes frispark mot Spanien i EM 2000 är ett mästerverk och kommer inte glömmas på lång tid.

7. Tomas Brolin

Ett av de mest klassiska målen som gjorts i det svenska landslaget. Tomas Brolin var målgöraren av detta magnifika mål som kan ses hur många gånger som helst. Målet kom i hemma-EM 1992.

6. Paul Gascoigne

I hemma-EM för England 1996 stod Paul Gascoigne för detta konstmål i en match mot Skottland. De flesta kommer nog ihåg det hela på grund av målgesten.

Tio bästa målen i Fotbolls-EM någonsin

5. Jordi Alba

Spaniens vänsterback Jordi Alba stod hjälpte till i offensiven med denna pärla i EM-finalen 2012 då man mötte Italien. Matchen slutade hela 4-0 till Spanien.

4. Ronnie Whelan

Målet talar för sig själv. Detta är Ronnie Whelams mål för Irland i EM 1988 i en match mot Sovjetunionen.

3. Karel Poborsky

I EM 1996 bjöd Tjeckiens stjärna Karel Poborsky på denna fina lobb mot Portugal. Snacka om kyligt avslut!

2. Zlatan Ibrahimovic

Egentligen behövs det inga ord för att beskriva målet som Zlatan Ibrahimovic gjorde i EM 2004 mot sitt blivande bostadsland Italien. Ett av de bästa målen i svensk fotbollshistoria och det går att se hur många gånger som helst.

1. Marco Van Basten

Utan tvekan ett av de bästa EM-målen någonsin, detta samtidigt som det var otroligt viktigt då målet kom i finalen 1988 när Holland slog Sovjetunionen.

Se fler listor om EM 2016 på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply