LISTA: Den bästa elvan EM 2016 på förhand

Bästa elvan EM 2016

Den bästa startelvan i EM på pappret

Det är nu bara tio dagar kvar tills EM i Frankrike drar igång och de flesta länderna har tagit ut sina slutgiltiga EM-trupper. Silly Season Sverige passar därför på att plocka ut turneringens bästa elva inför sommarens turnering. 

När sommarens EM-turnering sparkar igång är det med några få undantag Europas bästa spelare som ska göra upp om den åtråvärda titeln. Silly Season Sverige har därför gjort en lista med de elva bästa spelarna på varje position. En elva som förmodligen inte kommer se likadan ut när turneringen över, då det alltid är några lag som överraskar positivt och andra lag som inte motsvarar förväntningarna.

Här är den bästa elvan

Vi har tidigare listat EM:s bästa målvakter, EM:s bästa försvarare, EM:s bästa mittfältare och EM:s bästa anfallare – och har till viss del utgått från detta när vi plockat ut vår slutgiltiga elva. Men på vissa platser handlar det även om att elvan ska fungera som ett lag. Eftersom vi är i Sverige har vi givetvis utgått från en klassisk 4-4-2-uppställning.

EM:s elva bästa spelare på varje position

När ni begrundat elvan får ni gärna ta er en titt på några av våra andra listor som rör EM i Frankrike. Vi har bland annat listat EM:s snyggaste matchtröjorvar landslagen kommer bo och arenorna som kommer användas i turneringen. Trevlig läsning!

Målvakt: Manuel Neuer

160521, Fotboll, Tyska Cupen, Final, Bayern MŸnchen - Borussia Dortmund: Torwart Manuel Neuer (Bayern) Berlin, 21.05.2016, Fussball, DFB-Pokal, Finale 2016, FC Bayern Muenchen - Borussia Dortmund 0:0, 4:3 i.E. © BildbyrŒn - COP 39 - SWEDEN ONLY

I hård konkurrens med Spaniens David de Gea får Manuel Neuer ta hand om målvaktsplatsen. Tysken är förmodligen världens bästa målvakt och har en unik spelstil. Tyskland lär vara det spelförande laget i majoriteten av sina matcher och det gäller därför att Neuer är vaken när det vankas målchanser år andra hållet.

Här hittar ni Tysklands EM-trupp.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply