bet365

LISTA: Spelarna som var mycket bättre än sina pappor

bet365
Lista: Elva stjärnor som var mycket bättre än deras pappor

Stjärnspelarna som överträffar sina pappor – vilka fotbollsspelare var bättre än sina pappor?

Fotbollsspelarna som var mycket bättre än sina pappor? I dagens moderna fotboll är fotbollsspelarna atleter, med en otrolig finess. Många av dagens toppfotbollsspelare har talang, en naturlig gåva, eller är som Cristiano Ronaldo ett resultat av hårt jobb och engagemang. Det finns även en tredje kategori – de som har det i blodet. Det finns många bevis på spelare där andra generationen fotbollsspelare inte har lyckats särskilt bra, men det även de söner som faktiskt har visat sig vara bättre än sina pappor – och bevisat det. Se och spela på fotboll =>

Stjärnspelarna som överträffar sina pappor - vilka fotbollsspelare var bättre än sina pappor?

LISTA: Fotbollsspelarna som var mycket bättre än sina pappor

Här har vi listat upp elva spelare och stjärnor som var eller är mycket bättre än vad deras pappor var på fotbollsplanen. Först vill vi även passa på att tipsa om en del andra populära listor vi tillhandahåller.

11. Eidur Gudjohnsen

Lista: Elva stjärnor som var mycket bättre än deras pappor

Stjärnor som var mycket bättre än deras pappor? Ett av de mest ikoniska far-son paret inom världsfotbollen. Detta var den första gången någonsin som en spelare blev utbytt för sin egen son i en match. 1996 spelade Island en vänskapsmatch mot Estland. Då 34-årige Arnor Gudjohnsen blev utbytt för sin 17-årige son Eidur Gudjohnsen som gjorde sin debut i landslaget.

De båda var anfallare och duktiga på positionering såväl som spelförståelse. Eidur spelade i bland annat Chelsea och Barcelona under sin karriär och vann ligatitlar med båda lagen. Därtill är han Islands bäste målskytt genom tiderna.

10. Thiago var mycket bättre än sin pappa Mazinho

Stjärnor som var mycket bättre än deras pappor? Thiago Alcantara är en av världens bästa centrala mittfältare idag. Hans pappa är den före detta brasilianske mittfältaren Mazinho. Han var en del av det lag som vann VM 1994 och Copa America 1989. Trots detta spelade han aldrig för någon storklubb. Thiago däremot är enbart 25 år gammal och har redan spelat för två av världens bästa klubbar, Barcelona och Bayern München. Thiago valde spanskt medborgarskap i sin ungdom och har spelat för Spanien på landslagsnivå, såväl som vunnit ändlösa troféer i både Spanien och Tyskland med sina klubbar.

9. Diego Forlan var mycket bättre än sin pappa Pablo Forlan

Stjärnor som var mycket bättre än deras pappor? Forlan var en av de giftigaste anfallarna under det förra årtiondet och hade en briljant karriär i Europa, speciellt i La Liga, där han bland annat vann Pichichi-priset (spanska guldskon) två gånger, för både Villareal och Atlético Madrid. Han spelade 112 matcher för sitt land, enbart bakom Maxi Pereira, och gjorde 36 mål.

Hans pappa, Pablo Forlan, var också en anfallare som aldrig lämnade Sydamerika och vann sju stycken uruguayanska titlar och en Copa Libertadores. Han spelade också för sitt land men som en försvarare och det blev enbart 17 matcher. Se och spela på fotboll =>

8. Miroslav Klose var mycket bättre än sin pappa Josef Klose

Josef Klose var på sin tid en ganska populär anfallare som spelade i bland annat Frankrike, för Auxerre, och hjälpte dem att flytta upp till Ligue 1. Hans son, Miroslav Klose, föddes i Polen men migrerade med familjen till Tyskland där han växte upp, och kom att bli en av världens vassaste anfallare för sitt land.

På klubbnivå blommade han sent, men i internationella matcher för Tyskland var han alltid så vass och så precis, och är Tyskland bäste målskytt genom tiderna med 71 mål, och Tyskland har aldrig förlorat en match som han har gjort mål i.

7. Sergio Busquets var mycket bättre än sin pappa Carles Busquets

Lista: Elva stjärnor som var mycket bättre än deras pappor

Sergio Busquets är son till Carles Busquets, som tidigare var målvakt i Barcelona. Carles blev aldrig förstemålvakt i klubben, men gjorde över 100 matcher i Blaugrana. Efter sin pensionering valde Carles att återvända till Barcelona men som målvaktscoach och är där än idag.

Hans son Sergio däremot är en reguljär syn i startelvan och är en av världens bästa defensiva mittfältare, och hans tacklingar och passningar på mittfältet är formidabla. Trots att han enbart är 28 år gammal har han redan gjort mer än 400 matcher för klubben och närmar sig 100 matcher för Spanien.

6. Pierre-Emerick Aubameyang var mycket bättre än sin pappa Pierre Aubameyang

Pierre Aubameyang spenderade nästan hela sin karriär spelandes i Frankrike, med en sejour i Toulouse speciellt uppskattad, och han var en av de bästa gabonesiska fotbollsspelarna genom tiderna. Hans son, Pierre-Emerick Aubameyang, har övertagit hans arv och är numera kapten i Gabon.

Pierre-Emerick är en av de mest dynamiska anfallsspelarna i världen idag och har varit i en otrolig form under de senaste säsongerna, och många av världens toppklubbar är efter honom. I januari 2018 stod det klart att det blev en flytt till Arsenal. Han är där en av lagets bäst betalda spelare.

5. Gonzalo Higuain var mycket bättre än sin pappa Jorgé Higuain

Gonzalo Higuain är en mycket eftertraktad argentinsk anfallare som nyligen såldes i en rekordbrytande transfer från Napoli till Juventus, där även kontroverser blommade upp, då han lyckats sätta hela Serie A i brand med sina mål. Han började karriären i Real Madrid och öste in över 100 mål för Los Blancos under loppet av sex säsonger.

Numera spelar han i Juventus och är på väg att vinna ännu en titel med klubben, att addera till de han redan har från Real Madrid. Han har även gjort 31 mål på 67 matcher för Argentina. Jorgé Higuain var en argentinsk mittback som var känd för att göra många mål, och spelade för stora klubbar som Boca Juniors och River Plate, men fick aldrig representera Argentina.

4. Radamel Falcao var mycket bättre än sin pappa Radamel Garcia

Lista: Elva stjärnor som var mycket bättre än deras pappor

Radamel Falcaos pappa, Radamel Garcia, var en professionell fotbollsspelare som var aktiv i Colombia och Venezuela under 1970-talet. Garcia var en försvarare som inte tolererade bullshit och var känd för sin hockeyfrilla, men gjorde aldrig ett namn av sig själv i den colombianska fotbollen. Sonen Falcao däremot ses som en av Colombias bästa fotbollsspelare genom tiderna. Anfallaren var en av de vassaste, men skador har hållit honom tillbaka. Falcao gjorde 142 mål på bara 178 matcher för Porto och Atlético Madrid mellan 2009 och 2013, och är på delad förstaplats över Colombias bäste målgörare. Trots sin ringa längd har Falcao även en av de bästa nickarna inom toppfotbollen.

3. Xabi Alonso var mycket bättre än sin pappa Miguel Alonso

Stjärnor som var mycket bättre än deras pappor? Miguel Alonso var en ganska duktig fotbollsspelare under slutet av 70-talet och början på 80-talet, då han vann två raka La Liga-titlar med Real Sociedad innan han fick vinna sin tredje titel med Barcelona. Han spelade 273 matcher och gjorde 42 mål, och gjorde även 20 matcher för det spanska landslaget.

Detta är dock ingenting mot vad sonen Xabi Alfonso har att komma med, som har spelat för tre av de största klubbarna i världen och har varit en viktig kugge i ett spanskt landslag som har osat av talang och kvalitet. Som sin pappa började Xabi sin karriär i Real Sociedad innan han gick till Liverpool och Premier League, där han verkligen etablerade sig och fick visa upp sina passningstekniker. Sedan bar det av till Real Madrid i La Liga, och han fick även vinna både VM 2010 och EM 2012 med Spanien.

2. Frank Lampard Jr. var mycket bättre än sin pappa Frank Lampard Sr.

Frank Lampard Jr. är en legendar inom den moderna fotbollen och en av världens bästa mittfältare. Han är Chelseas bäste målgörare genom tiderna. Lampard kommer alltid att ses som en av de bästa någonsin att spela för England. 913 matcher och 273 mål blev det för mittfältaren under hans karriär och han är väl respekterad.

Engelsmannen vann tre Premier League-titlar, flera cuper, 1 Champions League-pokal och en Europa League-pokal. Stamford Bridge-fansen avgudar honom. Frank Lampard Sr. spelade mesta delen av sin karriär i West Ham, över 600 matcher blev det. Han spelade en stor roll i klubbens 2 FA cup-titlar. Dock var han underskattad och lyckades aldrig få en riktig plats i det engelska landslaget.

1. Paolo Maldini var mycket bättre än sin pappa Cesare Maldini

Paolo Maldini kommer med all förmodan att hamna i historieböckerna som den bäste försvararen någonsin att spela fotboll. Under en karriär som höll i 25 år lyckades Maldini vinna hela 26 pokaler och troféer. Detta inklusive fem stycken Champions League-pokaler, vilket är mer än någon annan spelare under den moderna eran. Han fick även vinna Serie A sju gånger. Den 28 maj 2003 var Maldini kapten för det Milan han skulle leda till Champions League-ära. Då tog det tillsist slog Juventus på straffar.

På grund av ett galet sammanträffande lyfte hans far Cesare Maldini den europeiska cup-pokalen för Milan. Detta på exakt den dagen men 40 år tidigare, även då i England. Som sin son var Cesare Maldini också kapten för såväl Milan som Italien. Han fick vinna fyra ligatitlar och en Champions League-titel med Milan, innan han flyttade till Torino. Han ses också som en Milan-legendar, men här slår hans son honom ändå med hästlängder.

Detta var alltså listan med stjärnor som var mycket bättre än deras pappor. Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida och säg vad du tycker.

Fotbollsspelarna som var mycket bättre än sina pappor

Fler relaterade listor:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply