bet365

LISTA: Tio spelare som inte representerar sitt hemland

LISTA: Tio spelare som inte representerar sitt hemland

Tio spelare som inte spelar för sitt hemland

Spelare som inte representerar sitt hemland? Alla fotbollsspelare har en dröm, att få representera sitt land. Det är en stor sak att få lov att göra och inte många som kan. Deta då det bara finns 11 platser i startelvan. Det land som en spelare har valt att spela i, är oftast ett tema för diskussion. Spelare med två nationaliteter har, naturligtvis, ett svårt val att göra. Det hänger oftast på vilket land de känner närmast tillhörighet till. I några fall använder spelare avlägsna släktingar eller andra svaga argument för att få spela för ett land. Detta för att stärka deras chanser att vinna internationella pristitlar. Det är dessa scenarion som får folk att rynka på näsan. Naturligtvis finns det många andra förklaringar till att en spelare väljer ett visst land. UEFA har inga speciella regler för detta.

Med hemland menas helt enkelt det land som en spelare är född i.

Tio spelare som inte representerar sitt hemland

Spelare som inte representerar sitt hemland? Det finns otaliga spelare som tvingas göra valet mellan vilket land de ska representera. De olika fotbollsförbunden är naturligtvis också väldigt intresserade. De vill ha bra spelare som kan ge dem en bättre chans i turneringar. Det är ett ämne som kan debatteras men faktum är att det är ett val som måste göras oavsett baktankar. Nedan finner ni ett axplock av våra bästa listor. Titta gärna på de efter att vi gått igenom tio spelare som inte representerar sitt hemland!

10. Thomas Christiansen

Thomas Christiansen föddes i Hadsund i Danmark men han valde att representera Spanien hellre än hemlandet Danmark. Christiansens pappa är dansk och hans mamma är spanjorska. Han representerade Spanien på U21-nivå medans han spelade för Barcelona vid 19 års ålder. Han spelade sin första a-lagsmatch för Spanien med 20. Dock blev det bara sammanlagt två matcher för Christiansens del. Han hade kanske fått spela lite mer i det danska landslaget.

9. Giuseppe Rossi

LISTA: Tio spelare som inte representerar sitt hemland

foto: bildbyrån

Anfallaren Giuseppe Rossi har spelat 30 landslagsmatcher för Azzurri. Han är faktiskt född och uppväxt i New Jersey i USA. Hans föräldrar var italienska immigranter vilket gav honom möjligheten att spela för antingen USA eller Italien. Han valde Italien redan vid tidig ålder och spelade i de olika U-lagen innan han fick sin första a-lagsmatch.

8.Nani

En portugisisk landslagsman som inte är född i Portugal är Nani. Den talangfulle men icke konsekventa yttern föddes på ön Cape Verde som ligger 350 mil från västafrikas kust. Sin portugisiska debut gjorde han 2006 och har sedan dess spelat 88 matcher för Portugal.

7. Edgar Davids

En av 1990-talets mer kända fotbollsspelare, Edgar Davids, rockade sina dreadlocks och glasögon med stil. Han var en kvalitativ spelare med kort stubin, energi och teknik. Han föddes i Surinam men valde att spela för Nederländerna. Davids hade inget val, då det surinamesiska fotbollsförbundet inte tillåter de spelare som bor utanför landet att representera dem. Detta ledde till att Davids fick lov att representera Nederländerna istället.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply