Äldsta lagen i Allsvenskan 2023? Hammarby är det äldsta laget i allsvenskan!

Hammarby FC Basel TV kanal: vilken kanal visar Bajen Basel på TV?

Allsvenskans äldsta spelartrupper 2023

Äldsta lag i Allsvenskan? Vilken klubb är äldsta laget i Allsvenskan? Vilka är de äldsta spelarna i Allsvenskan eller rättare sagt vilket är det äldsta laget? Att köpa spelare är ett stort pussel. Många faktorer ska stämma, flera parter ska komma överens och om affären blir av så måste spelaren anpassa sig till ett helt nytt liv. Det är inte så lätt att bara köpa en spelare och få allt att stämma – spelaraffärer är en komplex fråga som ofta går fel. Se och spela på fotboll live =>

Istället väljer många att utveckla egna spelare och plocka tonåringar till klubben som man kan forma efter klubbens filosofier. På så sätt kan man slippa de svåra omställningar, språkkrockar och kulturkrockar som kan uppstå om en spelare köps in. Frågan är om det inte är effektivast att utveckla egna spelare och forma dem som man vill. Vi ska därför ta en titt på Allsvenskans tio äldsta lag 2023.

Äldsta lagen i Allsvenskan 2023? Hammarby är det äldsta laget i allsvenskan!

Äldre spelare i Allsvenskan 2023

Tidigare har vi listat yngsta lagen i Allsvenskan där vi konstaterade att Halmstads BK har det yngsta laget i Allsvenskan 2023! Vidare har vi även listat Europas 30 yngsta lag och vi har även kikat på Premier Leagues yngsta lag. Men nu vänder vi istället hemåt och tar reda på hur gamla Allsvenskans spelartrupper är. Frågan är ifall vi hittar den äldsta spelaren i Allsvenskan och laget med den äldsta spelaren i allsvenskan bland våra allsvenska lag.

Nu är varken den äldsta eller den äldsta fotbollsspelaren i allsvenskan vårt fokus, utan istället tittar på laget i helhet och lagets genomsnittsålder för att hitta det äldsta laget i Allsvenskan. Spelarna som räknas med är de spelare som ingår i lagens officiella A-trupper 2023. De tio äldsta lagen i Allsvenskan helt enkelt. Se och spela på fotboll live =>

Äldsta lagen i Allsvenskan 2023? Hammarby är det äldsta laget i allsvenskan!

Äldsta fotbollslaget i Allsvenskan

Det är ingen tvekan om att det finns många seniora spelare i svensk fotboll. Trots detta har endast fyra lag en medelålder på över 26 år och tar man en titt på de äldsta lagen ligger medelåldern på 26-27 år, vilket visar att man har en lovande framtid inom svensk fotboll. Ett annat bevis på att svensk fotboll går framåt är då Sverige är regerande mästare i U21-EM då man 2015 tog hem guldet efter att ha slagit ut Portugal i finalen efter straffläggning. Se och spela på fotboll live =>

Äldsta fotbollslaget i Allsvenskan – Placering 16-11

Statistisk om snittåldern på de äldsta lagen i Allsvenskan är hämtad från Transfermarkt.

16. Halmstad, 23 år
15. AFC Eskilstuna, 23,9 år
14. IFK Norrköping, 24,1 år
13. GIF Sundsvall, 24,6 år
12. Kalmar FF, 24,7 år
11. Djurgården, 25,6 år

10. Östersund: 25,6 år

Östersund gjorde sin allsvenska debut 2016 men har imponerat mycket stort på samtliga runt om i Sverige med sin totalfotboll. Klubben har inte särskilt många spelare som är runt 30 år gamla, utan det går ganska snabbt nedåt i åldrarna, men de har däremot inga tonårsspelare heller, utan gruppens åldersspektrum är ganska snävt.

Äldst: Bobo Sollander, 31 år

9. AIK: 25,8 år

AIK är ett av Allsvenskans topplag som alltid är med uppe i den översta delen av tabellen och kämpar. Det var ett tag sedan de vann troféer nu men de utmanar lag likt Malmö FF och IFK Göteborg där uppe, med sin mixade trupp. De satsar mycket på unga spelare men valde i vintras att sälja den värdefullaste som de haft – Alexander Isak, som gick till Dortmund för otroliga summor pengar.

Äldst: Kenny Stamatopoulos, 37 år

8. Elfsborg IF: 25,8 år

Elfsborg är ett gammalt men anrikt lag som har mycket historia och mycket historia av att tidigare vinna, något som inte har varit så aktuellt under de senaste åren, och senaste gången de vann något var 2012 då de tog hem ett SM-guld. Deras trupp är mycket blandad och de har en del äldre veteraner, samtidigt som många unga spelare har plockats upp från U19-laget.

Äldst: Lasse Nilsson, 35 år

7. Malmö FF: 26,1 år

Malmö vann Allsvenskan förra året med nye tränaren Allan Kuhn, som överraskande nog fick sparken efter enbart en säsong som tränare för mästarna, och Magnus Pehrsson har nu ersatt honom, och det återstår att se huruvida Pehrsson kan styra denna väldigt blandade trupp mot ännu en titel.

Även om Malmö har riktiga veteraner i laget som Johan Wiland och Markus Rosenberg har de även stor fokus på talangutvecklingen och de unga spelarna, och flera Malmö-spelare dyker upp på listan över 25 största talangerna i Allsvenskan.

Malmö FF har många duktiga spelare vilket även märks på Malmöspelarnas höga löner.

Äldst: Johan Wiland, 36 år

6. Örebro SK: 26,1 år

Efter beslutet att tvångsnedflyttas 2005, då man inte klarade de ekonomiska kraven, har klubben kommit tillbaka med full kraft och är nu en reguljär syn i den svenska toppligan, även om man kanske inte placerar sig allra högst upp i tabellen varje år. Deras trupp innehåller många spelare som börjar gå mot 30, men inte många spelare som är över, och de väger även upp med en del ungdomar.

Äldst: Nordin Gerzic, 33 år

5. IFK Göteborg: 26,4 år

IFK Göteborg sitter inne på en mycket blandad trupp. De har en mycket gammal räv i Tobias Hysén, men väger upp detta med en del yngre spelare och åldersspektrumet är mycket stort i laget. Klubben har gjort bra ifrån sig de senaste åren, men har inte lyckats med att penetrera den absoluta toppen, och pokalerna har uteblivit. Även ute i Europa har de varit väldigt svaga.

IFK Göteborgs lönelista är en av de högsta i Allsvenskan.

Äldst: Tobias Hysén, 35 år

4. Jönköping Södra: 26,6 år

J-Södra, som klubben brukar kallas för att förkorta namnet, flyttades upp till Allsvenskan för enbart två säsonger sedan, efter att de harvat runt bland de lägre divisionerna i många år men tillslut lyckades ta sig tillbaka till Sveriges högsta division. Även här kan erfarenheten från de äldre spelarna i laget vara en positiv punkt.

Äldst: Tommy Thelin, 33 år

3. BK Häcken: 26,7 år

BK Häcken tog förra säsongen sin första titel på många år då de lyckades vinna Svenska Cupen över Malmö FF, men har presterat mediokert i Allsvenskan under många år och de hamnar alltid någonstans i mitten av tabellen. Cupvinsten, med detta något äldre och erfarnare lag, är en indikation på att de är på rätt väg.

Äldst: Kari Arkivou, 33 år

2. IK Sirius: 26,8 år

Efter en del tuffa år och försök att ta sig upp är IK Sirius i 2023 års säsong av Allsvenskan äntligen uppflyttade för första gången sedan 1974 och de gjorde detta med en väldigt gammal trupp. De har många spelare som är över 30 år eller i slutet av 20 års-åldern, något som inte hindrade dem från att avancera upp i högstaligan.

Äldst: Andreas Eriksson, 35 år

1. Hammarby IF: 26,9 år

Hammarby IF är Allsvenskans äldsta lag 2023. Hammarby har den äldsta spelaren i allsvenskan. Trots detta så tros Stockholmslaget göra en god säsong och trots att de inte är tippade till att vinna Allsvenskan, med odds på 101,00 gånger pengarna, så är det ingen som tror att de kommer att åka ut heller. Med bland annat spelare som Kennedy, Birkir Saversson och Stefan Batan har de många spelare som är över 30 år gamla, men vad de äldre spelarna tar med sig in i spelet är erfarenhet och trygghet.

SE ÄVEN: Hammarby löner 2023

Äldst: Kennedy, 36 år

Äldsta lagen i Allsvenskan 2023? Hammarby är det äldsta laget i allsvenskan!

Läs mer om Allsvenskan på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply