Yngsta lagen i Allsvenskan 2023? Halmstad är det yngsta laget i Allsvenskan 2023!

Allsvenskans yngsta spelartrupper 2023

Yngsta lag i Allsvenskan? Yngsta lag i Allsvenskan? Vilken klubb har yngsta laget i Allsvenskan? Vilka är de yngsta spelarna i Allsvenskan eller rättare sagt vilket är det yngsta laget? När det kommer till lagen i Allsvenskan siktar man ofta på att värva unga spelare för att sedan utveckla de. Mycket har att göra med att man vill kunna sälja sina bästa spelare några år senare för höga summor och därefter lyckas locka till sig nya talanger. Se och spela på fotboll live =>

Yngsta lagen i Allsvenskan 2023? Halmstad är det yngsta laget i Allsvenskan 2023!

Unga spelare i Allsvenskan 2023

Den svenska ligan är så och därför finns flera unga spelare i Allsvenskan. Varje säsong får vi se flera stortalanger blomma ut vid olika åldrar och ju fler år som går blir de yngsta spelarna i Allsvenskan allt yngre. I Allsvenskan finns det många unga fotbollsspelare men vilket lag har flest och vilket är Laget med yngst spelare i Allsvenskan?

Det finns både fördelar och nackdelar med att att ha ett ungt lag. Det kanske inte är det bästa när det börjar dra ihop sig för guldstrid eller kamp om nytt kontrakt men det underlättar då man ofta slipper de svåra omställningar, språkkrockar och kulturkrockar som kan uppstå om en spelare köps in. Frågan är om det inte är effektivast att utveckla egna spelare och forma dem som man vill. Vi ska därför ta en titt på Allsvenskans tio yngsta lag 2023. Se och spela på fotboll live =>

Yngsta fotbollslaget i Allsvenskan

Det är ingen tvekan om att det finns många talanger i svensk fotboll. Endast fyra lag har en medelålder på över 26 år och tar man en titt på de yngsta lagen ligger medelåldern på 22-23 år, vilket visar att man har en lovande framtid inom svensk fotboll. Ett annat bevis på att svensk talangutveckling går framåt är då Sverige är regerande mästare i U21-EM då man 2015 tog hem guldet efter att ha slagit ut Portugal i finalen efter straffläggning.

Tidigare har vi listat Europas 30 yngsta lag och vi har även kikat på Premier Leagues yngsta lag. Men nu vänder vi istället hemåt och tar reda på hur gamla Allsvenskans spelartrupper är. Frågan är ifall vi hittar den äldsta spelaren i Allsvenskan och laget med den yngsta spelaren i allsvenskan bland våra allsvenska lag. Nu är varken den äldsta eller den yngsta fotbollsspelaren i allsvenskan vårt fokus, utan istället tittar på laget i helhet och lagets genomsnittsålder för att hitta det yngsta laget. Spelarna som räknas med är de spelare som ingår i lagens officiella A-trupper 2023. De tio yngsta lagen i Allsvenskan helt enkelt. Se och spela på fotboll live =>

Yngsta lagen i Allsvenskan 2023? Halmstad är det yngsta laget i Allsvenskan 2023!

Yngsta fotbollslaget i Allsvenskan – Placering 16-11

Statistisk om snittåldern på de yngsta lagen i Allsvenskan är hämtad från Transfermarkt.

16. Hammarby – 26.7 år
15. BK Häcken – 26.5 år
14. AIK – 26.4 år
13. Sirius – 26.2 år
12. IFK Göteborg 25.9 år
11. Jönköping Södra – 25.9 år

10. Elfsborg – 25.7 år

Elfsborg har haft flera spelare i det svenska U21-landslagen under de senaste åren och man har en snittålder på 25,7 år. Under de senaste säsongerna har det dock inte gått lika bra för laget rent tabellmässigt.

9. Djurgårdens IF – 25.6 år

På nionde plats hittar vi Djurgården med en snittålder på 25,6 år där den yngste spelaren är 18 år, Joseph Ceesay. Laget har trillat ner på listan efter värvningarna av Andreas Isaksson och Kim Källström, två spelare som kommer bidra med mycket rutin.

8. Kalmar FF – 25.5 år

Kalmar är klubben där en av Allsvenskans yngsta målskyttar spelade och man har ofta satsat på spelarna från den egna trakten, detta tillsammans med spelare från Brasilien.

7. Malmö FF – 25,4 år

Malmö FF ligger på sjunde plats på denna lista och de regerande svenska mästarna satsar allt mer och mer på yngre spelare. Denna säsong har man bland annat Mattias Svanberg och Teddy Bergkvist som är två högintressanta spelare. Se och spela på fotboll live =>

6. Östersund – 25.4 år

Östersund är inte bara ett av de lag som har lägst medelålder i Allsvenskan, man är även ett av de lag som spelar mest intressant fotboll. Med Graham Potters vid rodret bjuder man på en väldigt underhållande fotboll, detta trotts att man har ett av de yngsta lagen i Allsvenskan 2023.

5. Örebro SK – 25.3 år

Det skiljer drygt ett år mellan Örebro och nästa namn på listan, men trots det ligger Örebro på femte plats. Medelåldern ligger på 25,3 för laget som slutade på nionde plats i tabellen, frågan är var man slutar i år.

Lagets yngste spelare är Adam Bark som är endast 17 år.

4. AFC Eskilstuna – 24.5 år

En av nykomlingarna i Allsvenskan 2023 hittar vi även bland lagen med lägst medelålder. AFC Eskilstuna har en snittålder på 24,5 år och det ska bli spännande att se hur man klarar sig under sitt första år i Allsvenskan.

3. IFK Norrköping – 24.1 år

Peking hade ett av de yngsta lagen när man 2015 vann Allsvenskan överraskande. Nu ligger man på tredje plats bland de yngsta spelartrupperna och ännu ett år har man chansen att ta hem ett SM-guld. Det kommer dock inte bli någon lätt uppgift för Norrköping som är med i kampen tillsammans med bland annat Malmö FF, AIK och IFK Göteborg.

2. GIF Sundsvall – 23.6 år

Det lag som har näst yngst lag i Allsvenskan 2023 är GIF Sundsvall med en medelålder på 23,6 år. Under åren har man fått fram flertalet bra talanger ur sin ungdomsled och det återstår att se vilken spelare det blir detta året.

1. Halmstads BK – 22.7 år

Halmstad har det lag med längst snittålder i 2023 års upplaga av Allsvenskan. Man är återigen nykomlingar efter att ha studsat upp och ned mellan serierna, detta efter att ha tagit sig upp igen efter en dramatisk match mot Helsingborg IF. Se och spela på fotboll live =>

Yngsta lagen i Allsvenskan 2023? Halmstad är det yngsta laget i Allsvenskan 2023!

Läs mer om Allsvenskan på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply