Topp 5: Premier Leagues yngsta spelartrupper, lag

Lagen med de yngsta trupperna i Premier League

Yngsta laget i Premier League? Vilken klubb är Premier Leagues yngsta lag? Premier League är världens mest bevakade liga och den ligan som det dras mest uppmärksamhet till från hela världen. De nya TV-avtalen som ligan får vart och vartannat år gör att ligan bara växer och växer, både ur ett ekonomiskt perspektiv och ur ett supporterperspektiv. Att ligan växer på alla sätt har både sina fördelar och sina nackdelar. En punkt ligan ofta får stark kritik för är avsaknaden av unga, brittiska spelare och att man istället väljer att värva etablerade, utländska spelare.

Därför tänkte vi på Silly Season Sverige ta en titt på Premier Leagues fem yngsta trupper och tidigare har vi även listat de fem äldsta trupperna i Premier League. Genom att undersöka vilka klubbar som försöker bygga för framtiden och säkra upp den istället för att bara nå den omedelbara framgången och leta nödlösningar på nödlösningar.

5 lag med lägst snittålder i Premier League

Listan kommer baseras på A-lagets snittålder. Spelare som har representerat A-laget men inte tillhör A-truppen kommer därför inte räknas med i beräkningen. En Premier League-trupp får endast registrera 25 stycken spelare över 21 år, varav 8 av dem måste ha tränat i landet i minst tre år före sin 21:a födelsedag.

Därför kan A-trupperna vara olika stora. Till exempel Leicester City har endast 23 spelare i sin A-trupp samtidigt som Aston Villa har 29 spelare registrerade där. Men det är alltså snittet på spelarnas ålder vi räknar ut, truppens storlek spelar ingen roll.

Nu tar vi en titt på de fem yngsta trupperna i Premier League. Kan du gissa vilka fem lag som har de yngsta trupperna?

Bubblare: West Ham, Chelsea, Aston Villa och Arsenal. Dessa har en snittålder på mellan 26.1-27.1.

(Statistiken är hämtad från Transfermarkt. Foton hämtade från Bildbyrån)

Sidor: 1 2 3 4 5 6

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply