Yngsta målgörarna i Allsvenskan – Lista Allsvenskans yngsta målskyttar!

Yngsta målskytt i Allsvenskan - Alexander Isak - AIK

Yngsta målskytten i Allsvenskan? Lista Allsvenskans yngsta målgörare genom tiderna!

Vem är den yngsta målskytten i Allsvenskan genom tiderna? Yngsta målskytt Allsvenskan? Allsvenskans yngsta målskyttar? Yngsta målskytten i Allsvenskan genom tiderna? Vilken spelare är den yngsta som gjort mål i allsvenskt spel någonsin?

I Allsvenskan har det funnits väldigt många duktiga fotbollsspelare som öst in mål både under kortare och längre perioder då de varit i toppform under sina bästa år. Det finns de som börjat göra mål i 19-20-årsåldern då de flyttats upp till A-laget men det finns även de som får en smakstart på sin allsvenska karriär och gjort sitt debutmål redan vid 16 eller 17 års ålder.

Många på denna lista har gjort mål redan när de var 16 år och flertalet av de kommer att ha eller har haft en ljus framtid och det återstår att se vilken spelare som lyckas bäst utomlands. Något som dock är säkert är att samtliga är med på vår lista med Allsvenskans yngsta målskyttar någonsin. En annan aspekt är vad som hänt de yngsta målgörarna i Allsvenskan. Se och spela på fotboll live =>

Yngsta målgörarna i Allsvenskan - Lista Allsvenskans yngsta målskyttar!

Yngsta målskyttarna i Allsvenskan – vilka är de yngsta målgörarna i Allsvenskan?

De yngsta målskyttarna i Allsvenskan symboliserar svensk fotbolls ljusa framtid. Dessa unga talanger, som tidigt gör avtryck i den högsta divisionen, visar på en imponerande anpassningsförmåga och mental styrka. Genom att sätta målrekord vid ung ålder bevisar de att ålder är sekundärt till talang och hårt arbete.

Deras framgångar, som ofta leder till nationell och internationell uppmärksamhet, understryker även kvaliteten på Sveriges ungdomsutveckling inom fotboll. Dessa spelares utveckling och framsteg är inte bara viktiga för deras individuella karriärer utan också för den svenska fotbollens framtid på både klubblagsnivå och i landslaget.

Lista Allsvenskans yngsta målskyttar – spelare

Så vem är den yngsta målskytten i Allsvenskan? Nu går vi igenom några av Allsvenskans yngsta spelare genom tiderna och Allsvenskans yngsta målskyttar någonsin. Se och spela på fotboll live =>

Yngsta målskytten i Allsvenskan? Lista Allsvenskans yngsta målgörare genom tiderna!

10. Åke Sigrell är en av de yngsta målskyttarna i Allsvenskan

Åke Sigrell hittar vi på tiondeplats efter sitt mål för Westermalms IF 1928. Efter att han slog igenom i WIF blev det en flytt till AIK där han snabbt blev en favorit bland fansen. Plockis som han kallades stod för 31 mål på 81 matcher från sin vänsterinnerposition i Solnaklubben.

Klubb Årtal Ålder
Westermalms IF 1928 17 år och 3 dagar

9. Alexander Östlund är en av de yngsta målgörarna i Allsvenskan

Alexander Östlund slog igenom i AIK och gjorde sitt första mål 1995 och kom därför med på denna listan. Efter Gnaget blev det spel i klubbar i bland annat Portugal, Holland, England och Danmark. Det blev även 22 landskamper för Östlund.

Klubb Årtal Ålder
AIK 1995 16 år, 11 månader och 26 dagar

8. Roger Nordstrand är en av Allsvenskans yngsta målskyttar

Roger Nordstrand hittar vi på åttonde plats. Nordstrand kom till ÖIS från Bälinge IF och totalt blev det dryga sex säsonger i Örgryte. 1990 gjorde han ett mål som slog in honom på denna lista.

Klubb Årtal Ålder
Örgryte IS 1990 16 år, 11 månader och 9 dagar

Yngsta målskyttarna i Allsvenskan - vilka är de yngsta målgörarna i Allsvenskan?

7. Sven Widin är en av Allsvenskans yngsta målgörare

Widin gjorde sitt första mål 1936 då han endast var 16 år, 9 månader och 15 dagar. Klubbadressen var då IFK Norrköping.

Klubb Årtal Ålder
IFK Norrköping 1936 16 år, 9 månader och 15 dagar

6. Melker Hallberg är en av Allsvenskans yngsta målskyttar

Han slog igenom 2012 och stod då även för sitt första mål, något som skedde då han var 16 år, 8 månader och 25 dagar. Målet gjordes mot IF Elfsborg hemma på Guldfågeln Arena då han fick till ett långskott rakt upp i krysset. Spelaren ägs av Udinese men spelar denna säsong i Ascoli.

Klubb Årtal Ålder
Kalmar FF 2012 16 år, 8 månader och 25 dagar

5. John Larsson är den femte yngsta målgöraren i Allsvenskan

Debutmålet kom 1926 då han var drygt 16,5 år gammal, detta för IFK Uddevalla vilket gör att han hittas på plats nummer fem.

Klubb Årtal Ålder
IFK Uddevalla 1926 16 år, 6 månader och 23 dagar

4. Alexander Isak är den fjärde yngsta målgöraren i Allsvenskan

Alexander Isak är en av Sveriges största talanger på länge och gjorde sitt första mål redan vid 16,5 års ålder, detta för AIK. Fullträffen kom i en match mot Östersund då han även blev AIKs yngsta målskytt någonsin i Allsvenskan.

Klubb Årtal Ålder
AIK 2016 16 år, 6 månader och 19 dagar

Yngsta målgörarna i Allsvenskan - Lista Allsvenskans yngsta målskyttar!

3. Peter Dahlqvist är den tredje yngsta målskytten i Allsvenskan

1972 kom Peter Dahlqvists första målmen redan året innan hade han blivit Allsvenskans yngste spelare någonsin med 15 år, nio månader och fem dagar på ålderskontot, ett rekord som höll sig till 2007.

Klubb Årtal Ålder
Örgryte IS 1972 16 år, 3 månader och 29 dagar

2. Peter Vougt är den näst yngsta målskytten i Allsvenskan

På andraplatsen hittar vi Peter Vought som under 23 år var Allsvenskans yngsta målskytt, detta fram till 2013. Målet kom för IK Brage innan han flyttade till Halmstads BK och därefter blev utlandsproffs i VfB Leipzig.

Klubb Årtal Ålder
IK Brage 1990 16 år, 3 månader och 24 dagar

1. Filip Sachpekidis är den yngsta målskytten i Allsvenskan

Filip Sachpekidis är den yngsta målgörare i Allsvenskan och nummer ett på listan efter hans mål för Kalmar FF mot Syrianska i Allsvenskan 2013. Målet kom efter endast fyra minuter på planen.

Klubb Årtal Ålder
Kalmar FF 2013 16 år och 1 månad

Filip Sachpekidis är fortfarande den yngsta målskytten i Allsvenskan då ingen yngre spelare lyckats göra mål i Allsvenskan sedan 2013. Se och spela på fotboll live =>

Yngsta målskyttar i Allsvenskan - Lista yngsta målgörare i Allsvenskan!

Mer om yngsta målskytten i Allsvenskan genom tiderna och Allsvenskan

För dig som vill läsa mer om den yngsta målskytten i Allsvenskan genom tiderna så finns en del att läsa hos svenskfotboll.se. Spelarna på denna listan har dock väldigt långt upp till spelare med flest mål i fotboll genom tiderna. För dig som gillar att tippa så kan du göra det hos LeoVegas, Unibet och Betsson på Allsvenskans premiäromgång. Se och spela på fotboll live =>

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply