LISTA: Äldsta klubbarna i världen – världens äldsta lag/klubb?

Äldsta fotbollsklubbarna i världen

Världens äldsta fotbollsklubbar? Världens äldsta klubb? Vilken klubb är världens äldsta fotbollsklubb? När grundades den äldsta fotbollsklubben i världen? Vilken är den äldsta fotbollsklubben i England? Och när grundades de? Vilket land kommer de ifrån? Och är deras lag fortfarande aktivt? Frågorna är många som vi ska reda ut. Silly Season Sverige listar de tio äldsta fotbollsklubbarna i världen. Nedan får du givetvis se några av Englands äldsta fotbollsklubbar.

Nästa lista blir givetvis att ta reda på vilken klubb som är den äldsta fotbollsklubben i Sverige. Vilken klubb tror du är Sveriges äldsta fotbollsklubb?

Lista: Äldsta klubbarna i världen

Vilka är världens äldsta fotbollsklubbar? Silly Season Sverige listar dagligen de hetaste, roligaste och konstigaste sakerna från fotbollsvärlden. Här kan du bland annat läsa om tyranners favoritlag, de dyraste försvararna genom tiderna och de bästa anfallarna i världen. Nu har dock blivit dags att ta reda på vilken fotbollsklubb som är världens äldsta klubb. Nedan får du reda på vilken klubb som är världens äldsta fotbollslag som inte per automatik ska betraktas som världens första fotbollslag. 

Fler länkar på Silly Season Sverige

10. Royal Engineers, England, 1863

Äldsta lagen i världen - Royal Engineers, England, 1863
Royal Engineers är den 10:e äldsta klubben i världen, men det är kanske det enda de kan skryta om för tillfället. Klubben spelar inte längre i det brittiska ligasystemet och är mest kända för sin yachtklubb. 

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply