Krönika: Vigges svek mot svenska folket

Kontroverser kring VNLs landslagsnobb

Han är Sveriges bästa spelare, han är Manchester Uniteds bästa back, han är en av Premier Leagues bästa mittbackar och han har tackat nej till svenska landslaget. Varför kanske ni undrar eller förmodligen redan vet vid det här laget är på grund av att hans polare inte blev uttagen. Vilket svek! Eller är det?

Viktor Nilsson Lindelöf, vårt nya stora namn inom svensk fotboll som varje lördag eftermiddag klockan fyra har hela Sveriges blickar på sig när han stångas i Premier League tillsammans med Chris Smalling vid sin sida mot spelare som Aguero, Kane och Higuain. Han har svikit oss.

Snart stundar ett EM-kval där Sverige fått en hyfsat komfortabel grupp som man ska, bara ska ta sig vidare ifrån. Efter VM-framgångarna så är kraven med all rätt på det svenska landslagspelarna allt större. Och för att det svenska landslaget ska kunna ta sig vidare så behöver Janne Andersson självklart se till att han tar ut det bästa möjliga laget. Självklart har man alltid invändningar mot vilka spelare han tog med och vilka han inte tog med när man tittar på hans trupp uttagning men man får ändå lite på att Janne vet vad han gör och det är ju som sagt han som har jobbet som förbundskapten och alltså han som bestämmer vilka han tror kommer prestera bäst för laget på plan med det svenska folket sjungandes i ryggen.

”Hån mot Janne Andersson och Alexander Isak”

Det finns självklart vissa spelare som sticker ut lite extra i truppen och som har en given plats i startelvan men den första spelaren som sätts ut lär i allas ögon vara våran svenska stolthet som håller till i den röda delen av Manchester Viktor Nilsson Lindelöf som efter en tuff start i United har gått från att vara utanför truppen i många matcher till att verkligen blomma ut och bli den stjärnmittbacken vi alla hade hoppats på att han var. Men han kommer alltså inte vara med och kriga för att Sverige ska gå vidare till ett EM-slutspel på grund av att Janne tycker att Vigges bästa på polare som har nötat bänk i spanska ligan år ut och år in inte blir uttagen.

Janne tar istället in Sveriges framtids anfallare Alexander Isak som har gjort det fruktansvärt bra den sista tiden i Willem II. Att Vigge tackar nej till det svenska landslaget på grund av en sån här självklar sak är ett svek mot det svenska folket, ett svek mot det svenska landslaget och ett hån mot Janne Andersson och Alexander Isak.

”Frun ska föda inom kort”

Det finns dock en till aspekt till det hela vilket är den kanske mest troliga vilket skulle göra det hela till ett svek på en helt annan nivå. Maja Nilsson Lindelöf (Viktors Fru) ska nämligen föda någon gång i mitten av april då hon nu är inne i sin 36:e vecka. Maja skriver även ett inlägg på sin blogg om hur hon är orolig över att vara tvungen att föda barnet utan Viktor vilket är mer  än fullt förståeligt. Skulle Viktor istället då välja att prioritera att spela en hemmamatch i Sverige eller en bortamatch i Norge så skulle sveket ligga på en helt annan nivå. En nivå som alla vi fotbollsälskare måste kunna förstå och som vi alla måste ha överseende med.

Skulle nu Viktors agent ljuga, som har sagt att det beror på personliga skäl och på grund av Guidettis petning och att allt beror på att Viktor vill vara där för att se ett mirakel större än en VM-final större än allt som har med fotboll att göra vilket är när hans egna barns föds så ska vi inte se på detta som ett svek. Det är bara så världen fungerar helt enkelt.

SE ÄVEN

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply