LISTA: Tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

LISTA- Tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

foto: bildbyrån

10 saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

Saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf? Fakta om Victor Nilsson Lindelöf? Victor Nilsson Lindelöf är en av Sveriges bästa fotbollsspelare. Efter att ha spelat i Benfica blev han sommaren 2017 klar för Manchester United som betalade 35 miljoner euro. Lindelöfs lön höjdes flera snäpp efter att ha skrivit på för den engelska storklubben. Nu börjar den svenska befolkningen inse att försvararen är en av Sveriges bästa fotbollsspelare. Detta tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

Det ryktades väldigt mycket om var Lindelöf skulle flytta under tiden han spelade i Benfica. Allt från Milan, Inter, Chelsea och Juventus fanns på radarn för spelaren som tillslut alltså valde spel på Old Trafford. Nedan finner ni tio fakta om Victor Nilsson Lindelöf, Manchester Uniteds svensk.

SE ÄVEN: Manchester Uniteds lönelista & Så mycket tjänar Victor Nilsson Lindelöf i United

Tio fakta om Victor Nilsson Lindelöf

Saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf? Faktaartiklarna och listorna på Silly Season Sverige läses av flera tusentals personer varje dag. Därför rekommenderar vi att ni tar en titt på några av de som publicerats. Nedan finns ett axplock av de bästa som vi lagt upp. Ta gärna en titt på dessa efter att vi gått igenom saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf.

10. Aldrig spelat allsvensk fotboll

LISTA: Tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

foto: bildbyrån

Lindelöf har aldrig spelat allsvensk fotboll. Han inledde sin fotbollskarriär i Västerås SK i de lägre divisionerna. VNL skrev därefter på för Benfica vid 17 års ålder, detta i december 2011. Det återstår att se vilken klubb VNL spelar i när, eller om, han återvänder till Allsvenskan när karriären går mot sitt slut.

9. Skadeproblem var nära att sätta stopp

Försvararens väg till Manchester United har inte varit lätt. Det tog honom drygt två år i Benficas B-lag innan han fick debutera för A-laget, detta i oktober 2013. Den inledande perioden i seniorlaget var dock skadedrabbad och han tog inte en riktig startplats förrän säsongen 2015/2016. Idag har Lindelöf växt ut till en toppförsvarare.

8. Jämförs med Rio Ferdinand

Lindelöf har stor press på sig. Trots sin unga ålder ses han som den som ska bli försvarsgeneralen i Manchester United och jämförs med Rio Ferdinand. Detta då han han är en brytningssäker spelare som knappt drar på sig frisparkar och gula kort. Mourinho ska även ha jämfört VNL med Real Madrids franske försvare Raphael Varane.

7. Kallades för ’Iceman’ i Benfica

Under sin tid i Benfica kallades Lindelöf för Iceman (Ismannen). Detta på grund av hans förmåga att hålla sig lugn under press.

– Jag går inte in på plan och känner mig rädd. Allt handlar om att spela ditt spel och veta ens förmågor. Jag har bra självförtroende och vet vad jag är bra på på planen, har svensken tidigare sagt.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply