Wendt målskytt i Mönchengladbachs seger

Den svenske vänsterbacken Oscar Wendt startade för sitt Borussia Mönchengladbach under söndagen och inledde målskyttet för sitt lag borta mot nykomlingarna Greuter Fürth när han kvitterade till 1-1 efter 22 minuter.

Bernd Nehrig slog in 1-0 på straff för hemmalaget redan efter tio minuter, men två minuter senare fick Fürth mittbacken Thomas Kleine utvisad vilket Mönchengladbach kunde utnyttja. Wendt kvitterade som bekant till 1-1 men Edgar Prib satte hemmalaget i förarsätet ännu en gång med sitt 2-1-mål i slutet  på den första halvleken.

I början av andra halvlek kom Gladbach ut som ett nytt lag och gjorde två mål inom loppet av sex minuter – först kvitterade Martin Stranzl till 2-2, sedan gav Patrick Hermann bortalaget ledningen med 2-3 efter 57 minuters spel.

Greuther-mittfältaren Milorad Pekovic fick sin andra varning i slutminuterna och då var hemmalaget alltså nere på nio man. Den efterföljande straffen slog Thorben Marx in till 2-4 och därmed var matchen spikad.

Gladbach ligger på en åttondeplats i Bundesliga efter elva omgångar och har samlat ihop sexton poäng. Nykomlingarna Greuther Fürth har det desto tyngre och är näst sist i den tyska högstaligan med endast sju inspelade poäng på matcher.