Målfest i Genoa – Napoli vann med 4-2

Napoli hänger med i kampen om scudetton efter 4-2-segern borta mot Genoa på Luigi Ferraris under söndagen. Segern innebär att de ljusblåa nu ligger fem poäng efter serieledarna Juventus och en poäng efter tvåorna Inter.

Ciro Immobile gav dock hemmalaget ledningen efter 23 minuter, innan inhopparen Giandomenico Mesto kvitterade till 1-1 efter 54 minuters spel – bara tre minuter efter att han kommit in på plan. Två minuter senare gav dock Andrea Bertolacci Genoa ledningen med 2-1, ett tungt slag för Napoli som dock skulle vända på steken.

Med elva minuter kvar av ordinarie tid hittade Edinson Cavani målet efter en passning från Marek Hamsik och matche var utjämnad. I slutminuterna passade sedan Napoli på att göra både ett och två mål, inprickade av Marek Hamsik samt Lorenzo Insigne (ännu en inhoppare som hittade nätet).

Genoa ligger för tillfället under strecket med endast nio poäng inspelade på tolv omgångar. Sampdoria, det närmaste laget över strecket, har dock bara en poängs försprång gentemot Luigi Delneris mannar.