Real Madrid slog Levante på en vattenfylld gräsmatta

Levante tog emot Real Madrid på Ciudad de Valencia som såg ut som en pool mer än en fotbollsplan. Som om det inte vore nog för gästerna, så fick Ronaldo en stenhård armbåge över det vänstra ögat av Navarro i den tredje minuten. Portugisen medverkade inte under fem minuter då han fick sy, och Levante tog under den perioden över matchen. Efter att dem rödblåa hade spelat ut Real Madrid så brände Juanlu ett relativt bra läge.

När Ronaldo kom in och Real Madrid hade fullt manskap igen, så vände matchen och man tog över spelet. I den 21:a minuten slår Alonso in en frispark och Navarros nickrensing hamnar hos Ronaldo rakt framför mål. Han tar ner bollen på låret och drar sedan till direkt med högerfoten – rakt upp i nättaket.

Den resterande delen av halvleken utspelade sig som ett slagfält på mittfältet då ingen av lagen kunde få ihop mer än fem passningar i rad p.g.a planens usla skick.

Andra halvleken inleddes med två överraskningar: Ronaldo blev utbytt till förmån för Albiol och Juanlu drog till med ett superskott efter tio sekunder men som Casillas stoppde raketen med en fantastiskt räddning.

Real Madrid fick en hörna där en väldigt märklig situation uppkom då Ramos på något sätt klackade bollen i ribban från en halvmeter.

Men istället för 0-2 så kvitterade Levante till 1-1 då Ángel satte den i nättaket då han kom fri mot Casillas.

Kaká blev inbytt och spelade i sin första touch fram Callejon med en fin djupledsboll. Spanjoren blev fälld och straff dömdes. Dessvärre för Marängerna så räddade Munua Alonsos straff.

Mourinho inkluderade den unga anfallaren Morata och bytte ut en för dagen medioker Özil. Och vilken supersub Mortata skulle bli då han med sin första touch nickade in Alonsos frispark. 1-2 var ställningen med fem minuter kvar att spela.

Martins fick matchens sista läge då han kom fri och försökte runda Casillas men istället missar målet totalt. En sjuk match slutar 1-2 till Mourinhos gubbar som minskade gapet upp till ligaettan Barcelona.