Uppgifter: Tysk mittfältare nära Dortmund

Tysk mittfältare nära Dortmund

Julian Brandt förväntas bli klar för Borussia Dortmund om han bestämmer sig för att lämna Bayer Leverkusen i sommar, enligt Sky Sports News.

Rapporter i Tyskland och Storbritannien den här veckan hävdade Tottenham är bland klubbarna att ha visat intresse för den tyske mittfältaren, medan han också tidigare varit på väg till Liverpool. Den 23-årige mittfältaren, som fortfarande har två år kvar på sitt kontrakt, tvekar på en övergång trots Dortmunds intresse. Detta rapporterar Sky i Tyskland. Brandt är en av Tysklands ljusaste unga talanger, som redan har spelar 24 för sitt land och gjorde två mål. Han har enligt uppgift en klausul på endast 21,5 miljoner pund. Det är denna klausul som Dortmund hoppas kunna aktivera i sommar. 

SE ÄVEN: Uppgifter: Antonio Conte tar över Inter

Brandt vill stanna inom Tyskland

Den offensiva mittfältaren, som också är bekväm på båda vingarna, har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Men med en rapporterad klausul på 21,5 miljoner kronor väntas han attrahera stort intresse från några av Europas största sidor. Denna säsong har Brandt rackat upp nio mål och 17 assisterar i alla tävlingar, vilket visar varför han allmänt anses vara en av Tysklands mest spännande spelare. Tidigare har liknande som AC Milan, Chelsea och Manchester United spårat Brandt och hans värde har bara ökat sedan han gjorde sin internationella debut sommaren 2016. Men Brandt själv vill enligt tyska medier helst stanna i Tyskland. Om en övergång blir av i sommar så kommer Brandt själv vilja att den sker inom de Tyska gränserna. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply