Uppgifter: Ny affärsman leder jakten på Milan

”Mr Cola” senaste intressenten

Den italienska storklubben AC Milan är under försäljning. Tidigare har det enligt uppgifter varit Bee Taechaubol som varit den främste intressenten, men nu leder enligt Corriere dello Sport en annan asiatisk affärsman jakten på makten i klubben. 

Silvio Berlusconi har de senaste veckorna förhandlat med den thailändske affärsmannen Bee Taechaubol, också känd under smeknamnet ”Mr Bee”, om en försäljning av den klassiska storklubben AC Milan. Milano-klubben har de senaste åren har haft stora ekonomiska problem, vilket lett till att man har tappat mark i Serie A, och nu vill alltså den numera 78-årige italienaren sälja klubben han har ägt sedan 1986.

På väg att rinna ut i sanden

Förhandlingarna med ”Mr Bee” har dock gått segt och anledningen till det har enligt rapporter från Italien främst handlat om hur många procent av klubben Berlusconi är beredd att sälja och hur mycket kinesen är beredd att betala. Nu ser det enligt Corriere dello Sport dessutom ut som att chanserna för ”Mr Bee” att få köpa storklubben är på väg att rinna ut i sanden.

”Mr Cola” leder jakten

Enligt den italienska tidningen har det nyligen kommit in ytterligare en affärsman, denna gång från Kina, som vill köpa klubben. Mannen det handlar om är Zong Qinghou och 69-åringen, som ska vara god för cirka 90 miljarder svenska kronor, verkar ha gått fort fram. Qinghou, med det lite besynnerliga smeknamnet ”Mr Cola”, leder nämligen enligt tidningen nu jakten på att få ta över på San Siro inom en snar framtid.

Se även: Milan vill köpa tillbaka Zlatan
Se även: Milan i kontakt med Zlatans agent
Se även: Milan-intressanten kallar till presskonferens

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply