Milan i kontakt med Zlatans agent

Zlatan kan återvända till Serie A

Enligt den italienska transfersiten gianlucadimarzio.com kan svensken återvända till AC Milan efter säsongen.

Zlatan Ibrahimovics framtid ser allt mer ut att vara utanför Paris. Efter utbrottet i samband med matchen mot Bordeaux ska klubbledning ha börjat fundera på om man ska sälja den svenske superstjärnan. Samtidigt ska AC Milans vice-president Adriano Galliani ha ringt upp Zlatans agent Mino Raiola och berättat att han gärna vill ha tillbaka svensken som för tillfället har ett år kvar på kontraktet med Paris Saint-Germain.

Ställer krav

Kontraktet som Serie A-klubben erbjuder sägs sträcka sig över tre år och Zlatan kommer att tjäna mellan 60-65 miljoner kronor årligen. Skulle svensken flytta tillbaka till Milan skulle han behöva mer än halvera sin lön då han för tillfället tjänar 130 miljoner per år. Det är något skåningen kräver och kan bli en käpp i hjulet för en övergång även om det ryktas att Milan ska kunna betala hela lönen.

Svensken förra sejour i klubben blev inte riktigt som han tänkt sig då man lovade att inte sälja Zlatan, vilket man gjorde då man sommaren 2012 kom överens om ett kontrakt med PSG.

Ska stanna till VM 2018

Skulle Zlatan skriva på kontraktet med Milan skulle det innebära att han stannar i klubben till och med VM 2018, vilket kan vara den sista stora turneringen som svensken spelar. För ett tag sen ryktades det om att Zlatan skulle avsluta sin professionella karriär när kontraktet med den franska huvudstadsklubben går ut men nu kan det bli ändring på det. I och med att Sverige inte kvalificerade sig till förra årets vm sägs det att han gärna vill avsluta proffskarriären 2018 vilket kommer göra att han får uppleva ett sista världsmästerskap innan han lämnar för spel i MLS eller Asien.

Denna säsong har Zlatan stått för 26 mål på 28 matcher.

 

SE ÄVEN: ”Skulle aldrig köpa Hazard”

SE ÄVEN: Beckenbauer till attack mot Götze

SE ÄVEN: Mourinhos transferkrav i sommar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply