Uppgifter: Milan förbereder köp av Zlatan

Milan vill köpa en spelare med hög status

AC Milan är i detta nu inne i starten av sin ombyggnad. Enligt italienska Sky Sports vill den italienska klubben först och främst satsa på en spelare med hög status och det handlar enligt TV-kanalen om Zlatan Ibrahimovic.

AC Milan är på väg att säljas till antingen Bee Taechaubol, mer känd som ”Mr Bee”, eller Zong Qinghou, som går under smeknamnet ”Mr Cola”. Om, eller när, någon av dessa asiatiska affärsmän köper klubben lär det komma in en hel del pengar och för dessa verkar det som att man ska försöka bygga om klubben, som tappat rejält i Serie A, och försöka vinna titlar igen.

Tidigare ryktats om Paulo Dybala

Något man troligen måste göra för att försöka nå det målet är att värva in en hel del spelare till San Siro, och det har tidigare pratats om bland annat Palermos unge argentinare Paulo Dybala. Nu kommer uppgifter från vanligtvis trovärdiga Sky Sports italienska redaktion att man i storklubben just nu planerar hur man ska försöka värva in en viss svensk.

En comeback är inte omöjlig

Zlatan Ibrahimovic spelade på San Siro mellan 2010 och 2012 och hann under sina år i klubben med att vinna Serie A en gång innan han återigen packade väskan och flyttade till Frankrike och Paris Saint Germain. Nu verkar det alltså som att en comeback i den klassiska klubben, som vann Champions League så sent som 2007, inte är helt omöjlig.

Sky Sports uppger att Milan först och främst vill värva in en spelare som har en stor status och hög kvalitet och sedan bygga laget runt honom. Enligt TV-kanalen är då Zlatan den förste de kommer försöka värva in, men 33-åringens höga lön ska vara ett stort problem för klubben.

Vidare rapporterade La Reppublica att Silvio Berlusconi redo att satsa mer pengar på Milan ifall Mr Bee investerade pengar i Milan. Silvio Berlusconi sade även att han då vill köpa tillbaka Zlatan Ibrahimović.

Lön på sju miljoner euro

Man hoppas dock enligt en annan tidning, Tuttosport, kunna locka över svensken till San Siro igen med en lön på sju miljoner euro per år plus bonusar samt en garanti för att han får vara kapten. Enligt samma tidning ska dessutom Milans sportchef Adriano Galliani och Zlatans agent Mino Raiola redan ha träffats för att diskutera en eventuell affär.

Se även: Milan vill köpa tillbaka Zlatan
Se även: Milan i kontakt med Zlatans agent
Se även: Ny affärsman leder jakten på Milan
Se även: Milan-intressanten kallar till presskonferens

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply