Uppgifter: Hög klausul i Jose Mourinhos kontrakt med Manchester United

Uppgifter: Klausul i Jose Mourinhos kontrakt med Manchester United

Straffavgift för Manchester United inskriven i kontraktet med Mourinho

Enligt den spanska tidningen El País kommer Jose Mourinho att få en summa på fem miljoner pund om inte Manchester United skriver på det slutgiltliga kontraktet innan den 1 maj.

Ryktet om att Jose Mourinho skulle vara klar för att träna Manchester United nästa säsong har varit igång ett tag. Uppgifter om att portugisen skulle ta över tränarposten från Louis van Gaal har det rapporterats om från flertalet håll och det mesta tyder på att de båda parterna är överens om ett förkontrakt.

På söndagsmorgonen skriver den spanska tidningen El País att Jose Mourinho kommer att få en summa på fem miljoner pund om United inte skulle skriva på kontraktet innan den 1 maj. Skulle det framtagna kontraktet inte ha skrivits på innan den 1 juni kommer portugisen få en summa på ytterligare 10 miljoner. Mourinho kan alltså komma att få 15 miljoner pund, cirka 180 svenska kronor om United istället skulle vilja att satsa på Ryan Giggs eller ta beslutet att ha kvar Louis van Gaal även nästa säsong.

El País skriver att man fått informationen från en källa i Gestifute som är den agentfirma som ägs av Jorge Menes, Jose Mourinhos representant. Tidningen skriver även att anledningen till klausulerna är att bland annat Alex Ferguson och Bobby Charlton inte är övertygade om att ta in portugisen på tränarposten. Detta samtidigt som Real Madrid även ska vara intresserade av att hämta tillbaka Mourinho som var i klubben under tre säsonger från 2010 till 2013.

Samtidigt skriver Correio de Manhã att Jose Mourinho hittat bostad i Manchester.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply